Bästa på Instagram 2020. Och Gott Nytt År!


Det var nyårsafton 2015 att jag flyttade till den lägenhet jag bor i nu. Det var verkligen ett sätt att tacka för det som varit, lämna det bakom sig, och säga hej till någon nytt.

Riktigt så kommer inte denna nyårsafton bli. När jag skriver det här sitter jag i min gröna 70-talssoffa, med julgranen bredvid och jag lyssnar på det eviga suset från ventilationssystemet. Jag vet att jag imorgon kommer vakna upp till ungefär det samma som idag. Enda större skillnaden borde bli baksmällan. Jag ska försöka inte låta den bli så stor.

Min gröna soffa fick btw åttondeplatsen bland mina bästa instagrambilder i år. 260 likes. Jag hade precis köpt den för 800 kronor på Blocket. Jag sökte efter gröna bäddsoffor.

Om Instagram 2020 kan jag konstatera följande. 117 bilder, 18.100 likes, ett genomsnitt på 155 likes per bild. Jag jämför med tidigare år: Jag har lagt ut betydligt färre bilder i år, ungefär hälften så många. En resebloggares anledning till det behöver jag inte ens nämna. De som gillar mina bilder är i genomsnitt ungefär lika många som de senaste åren. Bilden som gillades mest är en throwback-bild. Det är nästan lite dumt. Bilden, av mig högt uppe i en minaret med staden Lahore i bakgrunden, blev nämligen även min bästa bild 2017!

Visst, jag gillar bilden. Men varför just den skulle rusa i väg med liksen och få fyra gånger mer än genomsnittet och över dubbelt så många som den bild som gillats näst mest, se det har jag ingen aning om.

Har du?

Sen, på andra bilden, är jag i Kuching på Borneo i början av året. I regnet bredvid en kattstaty, på det som blev mitt senaste reseledaruppdrag. På följande bilder syns jag på georgisk restaurang på min födelsedag, samt Kungsträdgården i blom.

Några throwbacks till resor i Ryssland, Pakistan och Iran blev det också. Men de bilder som jag personligen gillar bäst, de blir sällan särskilt populära. Här till exempel, några av årets instagrambilder från Kina, Burma/Myanmar, Bangladesh och Vietnam som jag alla hann besöka i början av 2020.

Nåja, ikväll är det nyårsafton. Vi blir fyra stycken. Maten kommer säkert räcka till åtta. Ett par timmar in i 2021 kommer jag tillbaka till min gröna soffa, min julgran, och om jag inte är för trött kommer jag säkert höra suset från ventilationen. Jag somnar, och någon gång sen morgon kommer jag vakna. Jag är säker på att 2021 kommer bli ett spännande år! Fast utan löften. Jag läser min nyårskrönika från förra året. Det löftet jag gav då kunde jag inte hålla. ”Använd mer solfaktor!”

Från min gröna soffa: Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: