Höjdpunkter – oktober 2019


Oktober är högsäsong. För mig som reseledare alltså. Eller det vill säga, hösten är högsäsong. I september var jag bortrest 23 dagar. Och när jag räknar efter var jag bara borta 22 dagar i oktober. Om jag nu räknat rätt, fast det tror jag att jag har.

Månaden började med flodkryssning i Ryssland. Från Perm vid Uralbergen till Moskva. Och förutom att hela kryssningen i sig var en höjdpunkt, så finns ju underhöjdpunkter, höjdunderpunkter eller hur man nu kan säga det?

Att få smakprov på både Kazan och Nizhnij Novgorod var förstås inte fel. Hade dock önskat lite längre tid i städerna. Men men, man får det inte alltid som man vill. Att segla längs det ryska nätverket av floder och kanaler om hösten är heller inte fel. Alla höstfärger som går sakta förbi. Höst i Ryssland är något som jag gärna upplever igen. Sen är ju hösten förstås vacker på andra ställen också.

img_9922

När vårt fartyg lägger till kaj i Plyos, Ryssland

Planen var annars att stanna hemma det som var kvar av oktober. Plocka svamp, fixa saker i lägenheten. Göra pappersarbete. Skriva. Fast så blev det inte. Jag fick nämligen förfrågan om att steppa in som reseledare på två Georgienresor. Ursprungliga reseledare hade fått förhinder. Och visst, ett par höstveckor med Tbilisi som bas är inte dumt. Särskilt när jag känner resan bra, Gästfria Georgien.

Två runder i Georgien, lite ledigt däremellan, och därför med tid att svänga förbi ett par ställen i landet där jag själv ännu inte varit. nämligen Borjomi och Vardzia. Nu har jag sett var den berömda georgiska mineralvattenskällan ligger, jag har även sett den största georgiska grottstaden.

img_0230

Utsikt över grottstaden Vardzia i södra Georgien

Annars då? Jodå, i Stockholm var det trevligt att bli intervjuad av Annika och Lisa från Att resa-podden. Det var också skönt att faktiskt få lite tid hemma. Äta middag med goda vänner. Umgås.

Gällande själva bloggen är jag också nöjd. Årets besöksrekord hade jag i januari, sen gick det neråt, men nu på hösten går det uppåt igen. Oktober blev näst bästa månad!

Nu har november börjat. Jag sitter i Barcelona och skriver det här. Inte dumt det heller. Det blir nog några höjdpunkter den här månaden också!

Kategorier:Sammanfattningar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: