God Jul från mig


Det ligger ett tunt vitt täcke över marken, taken och balkongerna. Klockan är lite över åtta. Sakta ljusnar julaftons morgon. Under natten har tomten och tomtemor varit på besök med glögg och körsbärschoklad som de vet att jag gillar. Julen kan börja!

Om ett tag blir det frukost. Julskinka, sill, lammrulle och rökt lax med ägg. Flera sorters bröd, extra senap och smör. Ingen bantningsjul det här året heller.

Jag spenderar dagarna hos min mamma och morbror. Precis som förra året och precis som nästan varje jul. Vad vi ska hitta på under dagen vet jag inte. Vi kanske tittar på lite tv. Jag har en bok att läsa, en kriminalroman. Den är dock inte så julig. Fast jo, jag vet. Igår gjorde vi trojka-konfekt. Det är en norsk specialitet med marsipan, nougat och hallongelé. Idag rullar jag dem i smält mörk choklad. Hoppas de blir goda. Mamma kommer göra ribbe, norska revbensspjäll till middag. Som varje julafton. Därefter blir det kanske två eller tre presenter. Några från mig. Andra till.

Sen är jag här även juldagen, platsen är för övrigt Stenstorp mellan Skövde och Falköping. Då ska min morbror göra renstek. Igår gjorde han förresten lutfisk med stuvade ärtor och bacon. Själv har jag alltid lite sirap till men det är jag det.

Annandagen åker jag hem till Stockholm. Julen kommer fortsätta. Men det blir faktiskt sista julen där jag bor nu. Mer om det när nyårskrönika kommer. Men nu: en riktigt God Jul från mig!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

2 kommentarer

  1. GOD JUL från Christina och mej som firar jul tillsammans hos Christina i LULEÅ

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d