Gammal cider, blåbär och covidintyg


Skål säger jag, med utsikt över Norsborg här jag bor. Den är kanske 10 år gammal, cidern jag har i mitt ryska kristallglas. Jag säger kanske, eftersom jag inte minns exakt när jag gjorde den. Den stod i förrådet, bland tomflaskorna. När jag skulle diska dem upptäckte jag att två av dem inte var tomma. Med vänner på besök öppnar jag flaskorna. Bubblor finns kvar. Nästan lite portvinsaktigt i smak. Jag borde glömma fler flaskor! En riktig höjdpunkt i juli!

En annan höjdpunkt är tomaterna. De verkar trivas i år. I alla fall kommer det tomater, och det är väl det som är meningen. Fyra olika sorter växer på balkongen. Jag gillar att sitta där. Den blir som ett eget rum nu när jag stort sett är hemma. Jag räknade till 75 olika växter på balkongen. Inte dåligt om jag får säga det själv.

Två små utflykter har blivit. En till utanför Uppsala som nästan inte blev av på grund av förseningar. Resan inkluderade en Uber till 470 kronor. Den utgiften har jag nu fått tillbaka från SL. Men den inkluderade även att bli kickad ut ur den första Ubern som kom eftersom chauffören tackat ja till min färd utan att se hur långt jag skulle. Ubers kundservice därefter har inte varit mycket till hjälp.

I juli blev det även en annan utflykt. Till Stora Träskets naturreservat i Botkyrka. Dåligt med svamp men det börjar komma blåbär i skogen. För svampens del hoppas jag på regn den kommande veckan.

Annars har jag i juli fått min andra dos vaccin. Förhoppningsvis innebär det att världen kommer öppna upp lite, i alla fall för min del. Jag har i alla fall inte fått några biverkningar att skriva om. Däremot har jag köpt en biljett till Albanien. Den resan kommer troligtvis bli min höjdpunkt i augusti!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: