Augustiresan går till…


Gågatan i Shkoder i norra Albanien under min dagsutflykt från Montenegro hösten 2018

Jag funderade. Tänkte så att jag inte kunde sova. Men nu är det bestämt. I mitten av augusti åker jag bort en vecka. Och resmålet? Det blev inte Beirut. Inte Odessa. Utan Tirana, huvudstaden i Albanien!

Så vad har jag gjort nu? Jo, jag har kollat på bilder. Från första gång jag besökte landet. En dagsutflykt från Korfu till Saranda med min mamma. Året var 1994. Jag var 15 år.

Hamnen i Saranda, utgrävningarna i Butrint och en lite plufsigare Johnny

Sen har jag googlat, läst, sökt i forum och grupper på nätet, ställt frågor, varit på biblioteket samt bläddrat i min egen bokhylla. Jodå, lite har jag faktiskt hittat. Från dokumentärböcker till en modern reseguide och en inte lika modern guide för de svenskar som åkte till landet på 1970-talet.

Modern guide, omodern guide, reportagebok samt matinspiration

Som sagt var jag en dag i Saranda i Albanien 1994. 2018 var jag också en dag i Albanien fast i staden Shkoder. Jag jobbade som reseledare i Montenegro och gjorde en utflykt på min lediga dag. Jag hade kvar lite pengar efteråt. De har jag nu letat fram.

Albanska pengar som de ser ut idag

En vecka ska jag alltså spendera i landet. Jag börjar och slutar i Tirana. Men något ska jag väl hinna däremellan också. Vad vet jag ännu inte. Men jag har fått många tips och idéer. Har du varit i Albanien? Kommentera gärna med dina tips! Det känns skönt att ha en resa planerat igen.

Kategorier:AlbanienEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: