Panorama i Kruja


Några enstaka får går runt och käkar kvällsmat. Det är eftermiddag i Kruja, en liten historisk ort med utsikt några mil norr om Albaniens huvudstad Tirana. Historisk därför att det var här nationalhjälten Skanderbeg på 1400-talet kämpade mot ottomanerna och albanerna hade en kort period av självständighet.

Jag förstår Skanderbegs val. För en fiende att inta fortet i Kruja kan inte varit lätt. Utsikten är formidabel. Att ta sig upp hit måste ha varit svårt. Albanerna här uppe hade full kontroll!

Utsikten ja. Så här ser det ut från balkongen på hotellrummet. Inte konstigt att hotellet heter Panorama!

Annars var det inte planen från början att åka till Kruja. Spendera sista natten här. För ja, min kompis Håkan och jag lämnade Sverige för en vecka sedan. Nu har den veckan gått. Men sista natten hade vi egentligen planerat spendera i hamnstaden Durres. Kruja är dock ännu närmare flygplatsen. Hotell Panorama har en pool. Vi fick ett bra pris a 42 euro för en natt. Med frukost. Den ska jag gå och äta nu!

Kategorier:AlbanienEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: