Dagarna i Albanien går snabbt


Kvällssol i Berat

Jag säger till mig själv att idag ska jag skriva. Sen blir det kväll och idag blir imorgon. Nu är det lördag morgon. Tillsammans med min kompis Håkan som jag reser med är jag i Berat. En gammal stad, som säkert hade sin storhetstid under och innan Ottomanska rikets dagar. Fast det är fint här fortfarande!

Vi kom hit med minibuss, eller furgon som det heter på albanska, från staden Vlore. Där badade vi, gjorde båtutflykter till vackra stränder och jag åt en fisksoppa! Egentligen ville jag ha grillad bläckfisk men hittade inte det.

En strand nära Vlore

Nu ligger jag i sängen. Det är snart frukostdags. Något byggarbete håller på på vägen utanför. Det är mycket byggarbeten här. Efter frukost blir det en marknad. Sen får vi se. En vingård kanske?

Kategorier:AlbanienEtiketter:, ,

4 kommentarer

  1. Ja, där ser onekligen riktigt fint ut i Berat! Och ja – Albanien blir man ju verkligen sugen på att besöka någon gång. 🙂

  2. Alltid intressant läsning med fina bilder!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: