Med tre biljetter från flygplats till hotell


Det att resa ska inte alltid vara enkelt. Som nu till exempel, vid ankomst Barcelona. Varje stad och varje land har förstås sina egenheter och specialiteter. Sen kan man (jag) som resenär kanske vara lite ouppmärksam om man landar på en flygplats klockan 11 på kvällen och stort sett har tunnelbanekartan att gå efter.

Oavsett. Barcelonas tunnelbana. Flygplatsstationen. Jag köper biljett. Går av efter några stationer för att byta. Övergång är ju markerad. Men hittar jag någon övergång? Inga andra gick av. Nej väl, då väntar jag på nästa tåg och fortsätter resan. Nu då, snart ska jag byta…

Fast man får lämna spärrorna för att komma in på nytt. Hmmmm, tunnelbanebiljetten funkar inte. Just det, nu är det typ ett pendeltåg jag ska byta till. Övergången var ju så tydlig på kartan. Men inte att det var olika sorters tåg med olika biljetter. Jag löser ny biljett och åker några stationer till nästa övergång.

Tunnelbana. Och inga av mina två biljetter gäller. Jag missar tåget medan jag trängs med en möhippa med rosa kaninöron och dildosar lite här och var. De ska också ha biljetter. Jag köper min tredje biljett. Går in genom spärrarna. Tar nästa tåg. Ett sista byte, och nu, när det tydligen är mellan två tunnelbanelinjer, och inga pendeltåg eller liknande däremellan, ja då går det bra.

Klockan 1 är jag framme vid hotellet. Svettig och helt enkelt rätt så sur. Fyra byten, tre biljetter. Nu har jag varit här ett par dagar. Surheten har lagt sig. Och jag börjar se skillnad på pendeltåg och tunnelbana.

Kategorier:Blogg/Dagbok, SpanienEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: