10 timmar i London


Jag har en tendens till följande. Ser jag hittar en flygbiljett till ett hyfsat okej pris, och det ingår en mellanlandning i tillräckligt lång i en annan stad där jag inte varit på ett tag, då väljer jag ofta den biljetten.

Så var det även för några månader sedan då det var dags att köpa min biljett till Barcelona här jag är nu. En av biljetterna skulle ge mig 10 timmar i London. Jag valde förstås den. Sen kom dagen…

Upp 3:30 på morgonen och det är nu jag ångrar. Packade kvällen innan, smått stressad. Nästan inte sovit. Nattbussen försenad in till stad, flixBus till Arlanda och jag hinner. I London lite över 9 på morgonen lokal tid, och nu ska äventyret börja…

Inte lätt att veta hur man åker från Gatwick in till själva Englands huvudstad. Eller visst, man kan alltid spendera 20£ på en envägsbiljett med Gatwick express till Victoria Station, men det känns sådär. Funderar på bussen. Det blir dock vanligt tåg, med ett 17,90£ dagskort.

Dagskortet funkar utmärkt, både på lokaltågen och tunnelbanan. Jag tar mig till Victoria & Albert museum. Designmuseum och går runt med min rullryggsäck i nästan 2 timmar innan jag blir kastad ut. Man får inte ha rullväskor i museet får jag veta, och min dator och andra viktiga grejer lämnar jag inte i någon garderob. Men jag hann titta på både glas och nycklar och diverse annat design från gamla dagar.

Jag möter min goda vän Chris för lunch. Vi möttes på Stockholms Universitet 2003 när vi båda var nya i både i Sveriges huvudstad och vid universitetet. Chris flyttade sen till London medan jag blev Stockholmare så gott det gick. Nu pratar vi om resor och äter vietnamesiskt.

Jag hinner sen med både Waterstones och Foyles. De två gigantiska bokhandlarna i centrala London. Särskilt till Foyles kommer jag varje gång jag besöker London. Man skulle haft mer tid att läsa.

Vid Victoria Station hittar jag Thomas Exchange, ett internationellt växlingskontor som ger ok kurser på nästan alla världens valutor. Jag har lankesiska rupies som jag måste bli av med. 250£ rikare plötsligt, men nu är det dags att vända tillbaka till Gatwick. Timmarna går snabbt när man har kul. Det var mindre kul att ankomma Barcelona. Mer om det på bloggen inom kort.

Kategorier:Blogg/Dagbok, StorbritannienEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d