Höjdpunkter och bottennapp – september


Med munskydd satt jag där. På en SAS charterflight från Arlanda till Adriatiska havet. Biljetten köpt ett dygn tidigare. En sista minuten-flygstol hos Ving för 495 kronor. För första gång i luften, utom Sveriges gränser sedan jag kom hem från Vietnam i mars. Månadens höjdpunkt blir självklar.

Förstås hade jag gått några rundor med mig själv. Svalt den där kamelen när det just gäller att ha något framför mun och näsa. Jag skrev om det här. Efter att jag köpt biljett. Innan jag åkte. Vi lever nog i den nya normalen. Fast jag hoppas för allt i världen jag har fel.

Alltså, att gå runt i stadskärnor som den i Split, med tempel och murar från 1700 år tillbaka. Att simma i det Adriatiska havets klara, 22-gradiga vatten. Att se det hela lammet snurra runt på grillen, att det bärs in och att sedan få delar av det på ett fat framför mig. Att dricka ett nerkylt lokalt vitt vin med utsikt över tygaffär och en hårt trafikerad väg när kyparen kommer in med en tallrik grillad bläckfisk. Ska jag dela resan upp i småbitar så blir höjdpunkten lätt många!

Andra godbitar från september då? Ja, mitt pedagogikstudium för att bli lärare är i full gång. Jag har trevliga medstudenter. Litteraturen är intressant. Vi gör hemuppgifter, ses i arbetsgrupp kanske varannan vecka. Det blir en del WhatsApp-konversationer. Lite Zoom. Men det hela flyter på. Funkar. Annars har jag varit några gånger ute i skogen. Letat svamp och bär.

Bottennapp då? Jodå, de finns.

Jag bestämde mig för att anmäla Travelstart till Allmänna Reklamationsnämnden. I slutet på september fick jag svar, fast i fel ärende. Alltså, de skickade beslutet i någon annans ärende till mig. Stackars Chr***ina, hon inte fick inte medhåll. Men då finns det kanske hopp för mig.

Ett annat bottennapp är att jag får fortsätta kämpa med Unionens A-kassa. Allt jobb försvann ju med Corona. I april registrerade jag mig hos Arbetsförmedlingen och var registrerad fram till studierna började. A-kassan har fortfarande inte lyckats ta ett beslut. Tänk om jag inte haft andra resurser. Man kan bli besviken för mindre.

Nu är det måndag 5 oktober. Den här veckan ska jag skriva hemtenta. Kanske blir det en sväng till Uppsala på onsdag. Det beror lite på hur enkel jag tycker tentan här. Ska börja skriva den. Nu.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: