Bad samt polacker som rymmer från fort


22 grader i luften. 22 grader i vattnet. Jag är inte den som doppar mig i om det blir för kallt, men det här känns alldeles rätt. Därför hoppar jag och tar några simtag. Förvånas nästan att jag inte vill i land snabbare. Helene som jag lite slumpmässigt mötte och som jag nu reser med tar några bilder. Jodå, jag är faktiskt i vattnet!

Klippbaden utanför Trogir är riktigt sköna. Inga fasciliteter direkt. Inte mycket folk. Fast det beror kanske på att turisterna stort sett är borta och att Trogir därför är en rätt så öde stad. Till skillnad från Split där jag började resan. Kroatiens näst största dessutom och därför full av liv, oberoende av turismen.

Men Trogir är vacker ändå. Vi klättrar upp i kyrktornet även här. Den bästa utsikten! Lagar sen mat i lägenheten som Helene hyrt. Dricker vin utanför och förbipasserande önskar oss smaklig måltid.

Sen åker vi till Šibenik. Även den vid kusten, ett par timmar längre norr. Historisk, med kyrkor och fort. Mycket mindre än Split, mer levande än Trogir, och för 150kr natten hyr jag ett enkelt men centralt rum.

På eftermiddagen promenerar vi upp till två fort. Det ena är stängt för renovation. Det andra är öppet när vi går upp men stängt på väg ned. Och där på muren står två män och vill ut. De är polacker men pratar ryska. De blev insläppta med biljett. Men så gick klockan snabbt, och även vakten som låste efter sig. Nu stod de där, de hade hittat en stege.

Jag hjälper dem med att få stegen att balansera på den ojämna marken. De klarar sig. Men så kan det gå. Gäller tydligen att själv ha koll på öppettiderna.

Nu är det morgon. Planen är marknad och sen att åka ut med båt. Jag är ju faktiskt i kroatiska skärgården. Något annat vore lite dumt!

Kategorier:Blogg/Dagbok, KroatienEtiketter:, ,

1 kommentar

  1. Härligt! Vi har badad i Kroatien i (början av) november och jag badar inte om det är onödigt kallt kan jag säga 😉

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: