Oväntat i och runt Split


Det kommer bli en bra dag idag. Sista september. Solen skiner genom fönstret. Jag har lämnat min lägenhet i Split. Det gjorde jag igår, då var det dags för utflykt!

Jag försöker ju hitta på saker. Det lite udda. Och när min vän Helene och jag tog lokaltåget från Split till industriförorten Solin för att där ligga på en “strand” som tydligen varit dumpingställe för ett närliggande marmorbrott, ja, då kändes det tillräckligt udda. Att vi som backdrop även hade Splits tågkyrkogård gjorde inte saken värre. Med sol och illavarslande moln tycker jag fotona blev rätt dramatiska.

Helene. Vi har båda ett reseintresse och varit i en del av de samma länderna. Mötts en gång förut men pratat i sociala medier. Hon gillar dock att segla. Där har inte jag någon större erfarenhet. Och det var helt slumpen som gjorde att vi skulle ses här. Ingen plan, utan bara slumpen.

Nu hänger vi ihop. I romerska ruiner som vi har alldeles för oss själva. På restaurang (Perlica heter den) som specialiserar sig på helstekt lamm. Med och utan munskydd. Over och under näsan.

Nu är vi i Trogir. En UNESCO-stad. En turiststad. Även om det nu är mindre turister förstås. Det är här solen skiner in. Och snart är det dags för frukost. Sen ska jag troligtvis lägga mig vid klippbaden. Och plugga… Det är ju egentligen därför jag är här.

Kategorier:Blogg/Dagbok, KroatienEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: