Bästa på Instagram 2019


Årets nio bästa på Instagram… Så här mot slutet av året är vi många som tycker det är kul med en liten sammanfattning. Ja det går nästan lite inflation i antal appar som erbjuder tjänsten där vi kan se vilka Instagramfoton som fått flest likes under året som gått.

Visst, det är likes det handlar om. Inte kommentarer eller om man har åstadkommit något med sin bild. Och det är klart, det blir enklare så, och lite kan vi ju ändå tolka från den informationen vi får.

Best nine är appen som jag använt och här är resultatet. Min tågbild från Sri Lanka var utan tvekan den mest populära bilden med sina 947 likes. Men visst, det var ju absolut fusk, för bilden som jag för övrigt tog november 2018 var sponsrad i samarbete med ett reseföretag.

Best_nine_instagram_2019_info

Bild nummer två och tre

Bilden sen då? Jo, den är absolut mer reell. I början på april i år var jag reseledare för en resa till Uzbekistan. Kaylan-minareten i Bukhara är så imponerande att inte ens Djingis Khan förstörde den när han annars jämnade staden med jorden sådär någon gång på 1200-talet. Minareten byggdes år 1127, och fortfarande står den där, vid ett av Bukharas torg, och det är särskilt på eftermiddagen och mot kvällen att det är värt att komma hit. När mörkret faller på och minareten lyser upp. Bilden fick 379 likes.

Bild nummer tre är den första bilden där även jag ingår, och det var min kompis Abdullah i Oman som tog den. En november dag i Madrid och jag hittade affären Geppetto. Stängt tyvärr, så något shopping blev det inte. Däremot fick jag visa upp min streetfashion. 323 likes samlade bilden ihop.

Slutsatser

Kan vi dra några slutsatser från årets Instagram? Det verkar vara de bruna, gula och orangea nyanserna som gäller. Dessa färger finns igen i samtliga bilder, förutom den första.

Totalt är annars 8 länder representerade. Uzbekistan med två bilder, annars en var till Sri Lanka, Spanien, Norge, Sverige, Pakistan, Ryssland och Iran. 6 av 9 bilder togs under 2019. Bilderna från Sri Lanka, Iran och Pakistan hämtades ur arkivet.

Själv ingår jag i tre av totalt nio bilder. Generellt blir det ju gärna lite mer aktivitet kring bilder där jag själv ingår. En annan sak som är värt att nämna är att jag i november gick bort från företagskonto på Instagram. Jag bytte till kreatörskonto, och det var faktiskt den första bilden efter bytet som blev trea bland mina nio bästa! Något att tänka på kanske?

Jämfört med tidigare år?

Totalt blev det alltså i år 29159 likes fördelat på 204 bilder, vilket innebär ett genomsnitt i 2019 på 143 likes per bild.

Genomsnittet för 2018 var 151. 2017 gav ett genomsnitt på 148. 2016 var siffran 115 och 2015 var den 45. Med andra ord. I år var aningen sämre än både förra och förrförra året. Redan för två år sedan skrev jag om det jag tycker är stagnationstendenser på Instagram. Nu ser jag inte bara stagnation, utan snarare tvärt om. De går tillbaka…

Å andra sidan. Det kanske inte är Instagram. Det kanske är jag som har stagnerat lite och som inte hänger med i trenderna? Mycket möjligt, för livet är ju så enormt mycket mer än just likes på Instagram.

 

Kategorier:Blogg/Dagbok

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: