Höjdpunkter – mars 2019


April har varit så händelserik att mars föll lite i glömskan. Eller det vill säga, april har varit så full av jobb att mars hamnade i skuggan. Däremot inte sagt att mars var en tråkig månad. Snarare tvärt om.

För mig hade mars månad två stora höjdpunkter. Den första var mitt besök på ITB i Berlin, världens största resemässa för den som inte visste det. Hit åker man för inspiration, för att hitta nya samarbetspartners, för att hälsa på gamla samarbetspartners och för att att hålla sig uppdaterat inom reseindustrin. Dessutom, ITB är alltid en bra ursäkt för att åka till Berlin.

img_3259

På ITB i år mötte jag min tidigare lokalguide i Tadzjikistan, Boz, som gjorde reklam för sina hemtrakter, Sughd-provinsen i norra Tadzjikistan.

Något som annars var riktigt skönt med mars månad var det att jag faktiskt hade en del tid hemma. Som reseledare är det ju jobb att resa. Det innebär också, åtminstone för min del, att suget efter att åka bort varje lediga stund inte är så jättestort. Att umgås med vänner och vara i Stockholm är faktiskt inte dumt det heller.

Jag hann med ett besök på trädgårdsmässan i Stockholm. Dessutom har jag del uppdrag som översättare, och även föreläsare. I mars höll jag hos företaget Världens Resor en föreläsning om hur det är att vara resenär i Iran.

Iran Föredrag-1126

Gruppbild från en av mina resor som jag gjort som färdledare i Iran. Denna och andra bilder visades som bildspel under min föreläsning

I slutet av månaden gjorde jag något jag inte gjort på fyra år. Jag besökte Oslo. Anledningen var min goda vän Øyvind som fyllde 40 år. Huvudstaden bjöd på öl, pizza, escape-room och dans, samt andra möten med både släkt och vänner som jag inte sett på länge. Jag hann dessutom med ett besök i Vigelandsparken, en av Oslos stora sevärdheter.

Vigelandsparken Oslo-5669

Vigelandsparken i Oslo

Hur gick det så för bloggen i mars månad? Jodå, helt okej. Ingen rekordmånad som januari direkt. Dock kan man ju inte ha rekord jämnt, eller hur?

Kategorier:Sammanfattningar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: