På trädgårdsmässan i Stockholm


Nu har den börjat – trädgårdsmässan som vi kallar den, eller Nordiska trädgårdar som den egentligen heter. I Älvsjö i Stockholm är det oavsett fullt upp fram till och med söndag.

Busslaster med dagsresenärer och sådana som jag, bloggare med presskort, virrar runt och tittar på allt som finns att titta på, oavsett om det är sex ekologiska örter till 100 kronor eller vaniljorkidéer eller sticklingar och utomhusbubbelbadkar. Pool kanske det heter.

Nåja, mitt syfte med besöket var egentligen att hitta någon balkongexpert att prata mig. Typ om temat “Snygg balkong för den som reser mycket”. Att ha tomatväxter har jag till exempel gett upp. Jag ska ju trots allt vara borta nästan hela juni. Så vad kan jag ha? Måste jag göra om min inglasade balkong till ett kaktusorangeri för att det ska kunna överleva sommaren? Eller kommer även kaktusarna behöva mer av både kärlek och vatten?

Det blev sådär med syftet. Hittade inte rätta personerna. Och utställningarna – de är ju mer den enskilda designers uppvisning i kreativitet. Inte så mycket till hjälp för den besökare som vill ha praktiska råd kring egen balkong. Trenderna är dock tydliga. Rotting är in. Är apor den nya ananasen? Ananaser är visst nog ut i trendvärlden.

Att göra mig av med pengar lyckades jag däremot bättre med. Några nya hoyasticklingar till exempel. Eller varför inte en asblomma eller några levande stenar? De borde alla vara växter som tål att jag reser bort och tag och låter grannen vattna ibland.

Efter fyra timmar fick det dock vara nog. Fast vem vet. Mässan pågår ju hela helgen och jag kanske åker tillbaka för att lyssna på någon föreläsning. Kanske jag då hittar rätta person att prata med om resor och balkong.

För praktisk info om trädgårdsmässan, kolla deras hemsida Nordiska trädgårdar. Fredag till söndag går mässan dessutom samtidigt som Vildmarksmässan, eller Explore Outdoors som den numera heter.

Kategorier:Blogg/Dagbok, SverigeEtiketter:, , ,

3 kommentarer

  1. Vet en kille som riggade upp en timerstyrd automatisk bevattning med slang från badrummet ut till tomaterna på balkongen, och åkte bort i nästan en månad. Det fungerade, men låter ganska riskabelt…
    Men roadtrip med en växthusvagn bakom bilen skulle ju fungera 😀

    • Eller hur! Jo, jag har tänkt tanken. Typ slang ut fönstret från badrummet och in på balkongen. Samtidigt, om något där skulle gå fel, ja då blir det ersättningsansvar de luxe i den hyresrätt där jag bor, och det skulle jag helt enkelt inte våga. Hahaha, växthusvagn låter underbart!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: