Planering av Asienresa och auktion


Måndag 7 januari: Idag är jag bara hemma. Funderar på om jag ska åka till resemässan Matka i Helsingfors senare denna månaden. Eller kanske till Tallinn i februari. Det pågår lite grejer där också nämligen.

Jobbar annars för fullt med att översätta några texter för en kund. Har en deadline i slutet av denna veckan.

Skriver även en lång text om resetrender som ska publiceras dagen efter.

Tisdag 8 januari: Publicerar texten om resetrender. Eller snarare, varför vi inte ska bry oss om resetrender.

Fortsätter att jobba med mina översättningar. Det tar tid.

Handlar mat. Billig avokado. Gör sushirullar. Har både tonfisk och lax i frysen. Gillar sushi.

Bläddrar igenom gamla tidningar som ska slängas. Tar massor av grejer till återvinningen.

Onsdag 9 januari: Börjar dagen med tvättid. Årets första.

Sen blir jag erbjuden ett jobb. Färdledarjobb i Malaysia. Vilken tur att jag var där förra året. Då var det semester. Men varje semester blir nu nästan som en rekognoseringsresa. I bakhuvudet finns en tanke. Kan jag få jobb här sen? Det börjar funka!

Det börjar bli mycket jobb i år. Dags att även planera lite privatresor. Kanske som en stopover efter en jobbresa?

Torsdag 10 januari: Tid hos tandläkaren. En fyllning och en krona ramlade ur käften på mig förra året. Dags att ta tag i det. Inte kan jag väl gå tandlös heller. Fyllningen lagas och jag är 1000 kronor fattigare. Kronan kommer dock kosta betydligt mer.

Nu som jag vet att jag ska till Malaysia på jobb senare i månaden, ska jag även planera min stopover. En vecka kommer jag ha ungefär. Men vart?

Det ska vara ett nytt land. Ett där jag aldrig varit. Ett naturligt stopp på väg från Malaysia och hem. Burma? Vietnam? Bangladesh? Nepal?

Fredag 11 januari: Har deadline på några översättningar. Nu gäller det att bli klar. Det blir jag också.

Jag bestämmer mig också för att välja Bangladesh. När jag ska köpa biljett däremot strular det till sig. Det blir inte Bangladesh ändå. Istället blir det Laos. Där har jag vänner. Det var också ett av de länder som jag nämnde i Resplaner 2019. Inte hade väl jag trott att den planen skulle realisera sig så snabbt.

Lördag 12 januari: Tre olika vänner frågar om jag vill följa med ut ikväll. Visst, jag vill, men det vore inte så smart. Hostar. Känner mig dock inte särskilt sjuk. Jag ska ändå försöka ta det lugnt. Det blir med att jag skurar golv och spis. Jag kan inte riktigt det här med att ligga sjuk och vila i en säng.

Ligga på soffan har jag dock blivit duktigare på, sen jag förra året införskaffade en soffa. Har upptäckt serien Marcella på Netflix. Precis i min stil. Lite lagom mord sådär…

Söndag 13 januari: Jag sover länge. Till klockan 10. Sen ringer en vän och frågar om jag vill följa med på auktion. Lite spontant sådär. Visst. Stallarholmen utanför Mariefred. Jag har faktiskt aldrig varit där.

Auktionen är rolig. Billigt. Men jag köper enbart den gamla svenskproducerade häftapparat som ni ser på bilden. 10 kronor. Nu pratar vi kvalitet. Sen blir det fika.

På kvällen äter jag ris och bönor med guacamole och dricker ett glas egenproducerad aroniavin.

Har svårt att somna. Ligger där i timmar. Har nog druckit för mycket kaffe. Eftermiddagsfika är inte min grej.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: