Struligt ska det vara…


Struligt ska det vara att planera en resa. Om jag inte upptäckt det förut, så upptäckte jag det nu. För två dagar sedan blev det nämligen klart att jag ska vara reseledare i Malaysia. Det är riktigt nog jobb och inget struligt alls, men sen skulle jag vara smart och kombinera det med lite semester på hemvägen.

Mellan Malaysia och Sverige finns otaliga destinationer och på en utav dem skulle jag kunna upptäcka något nytt. Eftersom ett av mina mål med att resa är att upptäcka minst ett nytt land varje år, tänkte jag att det är lika bra att börja med det. Vilka länder finns där på min väg?

Jag kollar på kartan och hittar Burma, Vietnam, Nepal, Bangladesh. Och sen har jag mina vänner som flyttade till Laos förra året och jag lovat att besöka. Ett nytt land, samt ett löfte. Det låter som en bra kombination, eller hur?

Samtidigt vore ju Laos i sig själv bra att kombinera med Vietnam där jag heller inte varit. Kanske spara det till sen? Jag gillar ju dessutom lite oturistiga resmål. Bangladesh blir perfekt, tänker jag, och pratar med två personer som jag känner som varit där.

Eftersom jag har en budget att förhålla mig till (arbetsgivare betalar resan till och från Asien upp till en viss belopp) jämför jag datum och destinationer. Burma, Vietnam, Bangladesh – de får alla sin lilla rosa post it-lapp med daton och priser. Måste jag sova över en natt någonstans? Det vill jag helst inte. Då kan en billig flygbiljett snart bli dyr.

Valet faller på Bangladesh. Ett litet land, utan större turism men med tillräckligt mycket att se och göra för att hålla mig igång en vecka. Just det här med att vila på semester är ju egentligen inte min grej.

svarfrånmastercardJag försöker köpa biljett, och sen händer det. Det strular till dig. “Ditt köp kan inte genomföras.” Mastercard har tydligen någon ny sperr. Jag får sms:a en kod och sen får jag nytt sms om att jag nu kan genomföra mitt köp på nytt. Det är bara det att nu har flygbiljetten blivit dyrare. Mycket dyrare!

Jag svär lite för mig själv och kollar vidare. Det var kanske inte meningen att det skulle bli Bangladesh. Inte nu. Mina vänner i Laos tar dock gärna emot mig. Och om jag efter färdledarjobb i Malaysia flyger till Laos, så stannar jag där nästan en vecka, sen tar jag tåget till Bangkok, stannar ett par dagar där innan jag flyger hem. Ja, då klarar jag precis budget.

Som sagt så gjort. En Mastercard-spärr gör att min resa byter inriktning. Det blir Laos istället för Bangladesh, och allt är fryd och fröjd. Sen händer det…

Din elektroniska biljett – redo för din resa! Vi vill meddela att din bokning har debiterats och iordningställts.” Med andra ord, utan att jag gjort något mer, har biljetten till Bangladesh gått igenom!

Jag kontaktar Mastercard, eller SAS Eurobonus Mastercard som det heter. De säger att jag ska kontakta reseföretaget. Fast det är ju SAS som säger att jag köpet inte gick igenom, och att det måste göras på nytt.

Nu är det helg. På måndag får jag kanske ett nytt svar. Nu sitter jag här, med en biljett till Laos, och en till Bangladesh. Ja ja, det löser sig nog. Bara synd att man måste lägga energi på det. Struligt ska det vara att planera en resa.

Kategorier:KrönikorEtiketter:, ,

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: