Något jag aldrig trott för två dagar sen…


Det är snabba ryck ibland. Saker händer. Planer måste göras om. Jag, som hade tänkt mig lugna vinterveckor i Stockholm. Pappersarbete i hemmet. Övningar vid pianot. Jag får tänka om.

Det är nämligen så att som reseledare så får man rycka ut ibland. Någon annan, det vill säga en annan reseledare kan bli sjuk, eller så händer det något så att återbud måste lämnas. Det händer inte ofta, men det kan hända. Den enas död, den andras….. Eller ja, jag får hoppas det inte är så allvarligt.

Hur som helst, jag fick mail. – Hur väl känner jag Malaysia? Kuala Lumpur, Penang?

– Jodå, tänker jag. Malaysia känner jag rätt så bra. Åtminstone just KL som den bara kallas och Penang. Jag var i KL för många år sedan, samt att jag besökte både den staden och ön Penang för mindre än ett år sedan. – Kan jag tänka mig en resa dit? Som färdledare? Typ om 10 dagar?

Jag minns tillbaka rätt många år, tills när jag jobbade på turistinformationen i min hemstad Narvik. Chefen kommer in där jag står, i full fart, och närmast ropar: – Johnny, tar du en utmaning? Nu, minns jag inte alla detaljer, men jodå, en utmaning kunde jag väl ta. Det hade nämligen strulat till sig med lokalguider i Lofoten. De behöver folk imorgon. Båten går om 50 minuter!

Helt sonika fick jag stänga turistinformationen, chefen skjutsa hem mig, jag typ packade på två minuter och sen iväg till färjan. Eller ja, snabbåten. Nästa dag guidade jag i Lofoten, och två dagar senare var jag åter i Narvik.

Det var då. Nu är det inte riktigt så snabba beslut. Nu hade jag lite tid att tänka. Snabbplanera. Ta fram mina anteckningar, för ja, även min förra vistelse i Kuala Lumpur och på Penang var en privatresa, så gör jag anteckningar.

Om ett par veckor leder jag Albatros långtidsresa till Malaysia. Ett nollgradigt Stockholm byts ut med en 28 gradig pool. Potatis och havregrynsgröt blir till tropiska frukter och streetfood på en nattmarknad. Här kommer några bilder från när jag senast var i Malaysia:

Kuala Lumpur best of-1

Streetfood i Kuala Lumpur. Det finns mycket gott att välja på, och är det något jag gillar med Malaysia, så är det maten. Jag kommer prata mycket om mat med mina gäster.

Kuala Lumpur best of-3

Petrona Towers by night. De har blivit ett landmärke för den malaysiska huvudstaden, och när de lyser upp på kvällen kan man verkligen förstå varför.  

Kuala Lumpur best of-7

Som turist i Kuala Lumpur är man inte ensam. Grupper finns från här och var, och särskild gäller det från Kina. 

Kuala Lumpur 2018-2

Centralmarknaden i Kuala Lumpur tycker jag är trevligt på grund av dess arkitektur. När det gäller shopping, så visst… Men det blir lite för turistigt och souvenirigt för mig.

Batu Ferringhi Penang-2

En dag vandrade jag längs stränderna på norra Penang. Det är kanske inte världens vackraste paradisstränder direkt, men de funkar. Ibland ser man båtar, och ibland möter man fiskare, som här…

Georgetown Penang-2

En viktig sak när det gäller Malaysia är att ha med sin paraply. I alla fall i Kuala Lumpur och på Penang. Det kan plötsligt börja regna, och då är det skönt med lite skydd.

Georgetown Penang by night-3

En kvällsvandring i Georgetown, huvudstaden på Penang, är ett måste. De olika templen, tornen och koloniala hus kan vara underbart upplysta. 

Kategorier:Blogg/Dagbok, Malaysia, UncategorizedEtiketter:, ,

14 kommentarer

  1. Snabba puckar verkligen! Skrattade lite när jag läste det där om Narvik. DET hade varit lite FÖR stressigt för mig 😉

  2. Här går det undan, men är det någon som kommer leverera så är det ju du! 🙂

  3. Det høres jo ikke dumt ut! Jeg var på Penang for noen dager siden, og skal til Kuala Lumpur på søndag 😊

  4. Åh så härligt med en jobbresa till KL! Ha det så bra!

  5. Hälsa värmen ifrån mig mig är du snäll 🙂

  6. Lyckost dom Albatroserna 😊

  7. SÅ fina bilder. Ha en fin tur!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d