Sammanfattning 2021


Vi är en vecka in i det nya året. Å ena sidan ser jag framåt. Det är just nu nio dagar till jag lämnar in min sista tenta på lärarutbildningen. Så kvarstår det bara att få den godkänt och söka lärarlegitimation. Sen är jag färdig utbildad historielärare för högstadiet och gymnasiet. 2022 kommer bli ett spännande år!Å andra sidan ser jag bakåt. Jag gjorde jag egentligen under året som gått?

Resan till Albanien

Resorna blev inte många. Men i augusti gjorde min kompis Håkan och jag en resa till Albanien. Direktflyget från Malmö till Tirana var den utlösande faktorn. Och vem kan klaga? Billigt boende, enkelt att åka runt med minibuss, oerhört god och rustik mat, trevliga människor, en hel del att se samt sol och värme.

Shopping var det mindre av. Lite vin och ett par flaskor inhemsk sprit som nog kommer hålla ett tag, det var i princip allt. Nästa gång jag åker räcker det kanske med bara handbagage. För ja, jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka.

Förjulsresa till Narvik

I mitten av december åkte jag några dagar med tåget till Narvik. Min morfar bor där. Jag vet att tåget har strulat i år. Men för mig gick resan enligt tidtabell. Både dit och tillbaka. Det är egentligen ganska ovanligt. Som resenär får man nästan räkna med en försening någonstans. Särskilt om vintern.

Narvik var regnigt. Restaurangerna serverade enbart mat. Norge hade och har det de kallar “skjenkestopp”. Ingen öl, vin eller sprit får serveras. Jag var inom en mataffär. Handlade norsk julmat och lammkött som jag tog med mig hem till Sverige. Nu är frysen full. Tillbakaresan var över all förväntan. Fullmåne. Rosa himmel. Vinterlandskap med fjord och fjäll.

Studier

Som sagt, idag har jag nio dagar kvar av min lärarutbildning. Den har tagit det mesta av min tid 2021. Jag har levt på studielån. Andra alternativ fanns inte. Men det har varit värt det. Vid två tillfällen har jag haft praktik. En gång i en högstadieskola och en gång på ett gymnasium. Jag gillade båda upplevelserna, även om de nästan var diametrala motsatser. Det blir liksom inte så mycket ämneskunskap på högstadiet. Men eleverna verkar gilla mig!

Förutom lärarutbildningen har jag tagit lite extrakurser. En kurs i rollspel för historielärare. En annan i hur man skapar en Podcast. I somras tog jag två kurser inom turismvetenskap.

Hemma

Aldrig har min lägenhet varit så grön som nu. I somras odlade jag tomater på balkongen. Det gick riktigt bra. I höstas räknade jag till 156 krukväxter inomhus. Jag inser att det är lite för många. Men det blev tydligen så, nu när jag varit så mycket hemma. Min amaryllis från förra året blommar just nu vackert efter att ha legat i kylskåpet hela hösten. Och äntligen har jag fått en kaktus till att blomma. Jag brukar inte lyckas med det.

Jag har även målat om sovrummet. Vita väggar har aldrig varit min specialitet. Gult är roligare. Det blir en bra kontrast till min gröna soffa.

Bloggen

På bloggen har det faktiskt inte hänt så mycket. Eller jo. Sveriges Resebloggare kårade i början på 2021 min blogg till Sveriges mest inspirerande. Just det kommer dock inte hända i år. 33 inlägg under 2021, jämfört med 93 året innan och 200 året innan där. Statistiken talar sitt tydliga språk. Men jag driver ju en reseblogg. Och 2021 var jag upptagen med annat.

2022 då?

Som sagt, om nio dagar är jag klar med lärarutbildningen. Jag har ett jobbuppdrag för februari månad. Dock inte som lärare. Jag satsar på lite vikariejobb i början. Men från och med augusti hoppas jag på ett riktigt jobb, som historielärare. Jag har inte bokat några resor. Jag har några uppdrag som reseledare till sommaren. Men jag vill inte säga för mycket. Det är fortfarande långt dit. Och spå om 2022, nej, det får någon annan göra!

Kategorier:UncategorizedEtiketter:

2 kommentarer

  1. Ja, inte är det lätt att spå framtiden, inte! Det har väl inte minst det här året visat! Lycka till med din inlämningsuppgift och ditt nya liv som lärare!

  2. Godt nytt år, lykke til med siste rest av studie.🤗

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d