Nu får jag äntligen berätta


Kanske har jag hintat lite. Gett lite ledtrådar här och var, om en resa som jag kommer leda. En gruppresa som är den första där jag på riktigt varit med om själva planeringen. Alltså inte bara får ett färdigt koncept, utan är med från första stund.

Det är kul att vara med. Se hur något kan gå från att vara intet till att vara något. Från att sitta och prata löst om en färdledarträff till att åka iväg, göra research, mäta distanser, prata med leverantörer. Även fotografera, kolla upp restauranger och fort. Checka priser på inträdesbiljetter, läsa. Det är mycket att läsa.

Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag i december besökte Pakistan för tredje gång. Det jag däremot inte pratade så högt om, var att delar av resan var research. Åka längs Karakorum Highway. Utkikspunkt, kilometer i timmen, vägstandard.

Låt mig därför säga… Tillsammans med produktionsansvarig Jörgen Fredriksson hos Världens Resor presenteras nu: När aprikosträden blommar i Pakistan.

Pamir-Highway-Best-Of-9766

Vid floden Indus, där bergskedjorna Hindu Kush, Karakorum och Himalaya möts.

Våren 2020 åker vi iväg på vad jag tror är den första gruppresa från Sverige till Pakistan någonsin. Eller kanske fanns det något på 1990-talet eller tidigare? Oavsett, 18 platser. Klimatkompenserat flyg från Skandinavien till Lahore – en av mina riktiga favoritstäder med Badshahi-moskén, marknaderna, fortet, och mycket mycket mer.

Efter några dagar där, bär det iväg norrut, till huvudstaden Islamabad och sedan de norra delarna av landet, och resans absoluta höjdpunkt för den som gillar natur. Gilgit-Baltistan, med den kända Karakorum Highway, Khunjerabpasset och gränsen till Kina Glaciärer, dalgångar, lämningar från den gång buddhismen var största religion här och så nu – möten med människor, hur landet ser ut idag.

27 mars 2020 åker vi iväg. 9 april är vi tillbaka i Sverige. Är du sugen på att följa med? Följ med mig på vår första resa från Sverige. Det är jag som är färdledare. Och kom ihåg, det finns bara 18 platser.

Kategorier:PakistanEtiketter:, , ,

20 kommentarer

  1. Å så sugen jag blir på denna resa!! Karakoram Highway är en dröm.. bland mycket annat 🙂 Har ju följt dina resor. Får ta mig en allvarlig funderare!

  2. Å så sugen jag blir på att följa med på denna resa! Karakoram Highway är en dröm..bland mycket annat. Har ju följt dina resor. Får allvarligt fundera!

  3. Hej Johnny! Jag har anmält mig till resan ska bli väldigt spännande. Har varit i Indiska Leh tidigare. Vi syns.

  4. Så utrolig spennende og bra initiativ! Bra jobbet. Det åpner nok Pakistan for en lang rekke flere besøkende. 🙂 Selv skal jeg absolutt tilbake, og helst på våren når frukttrærne blomstrer. Men det blir nok dessverre ikke i år (da blir det blomstring andre steder).

  5. Älskar namnet på resan! 🍑 Är det också du? Vill gärna till Pakistan, det är sen gammalt, men tror det måste bli en egen resa.

  6. Wow vad spännande. Grattis! Måste kännas skönt att få vara med ända från början till slut!

  7. Så spännande! Både med resan i sig, men också att du faktiskt är med och planerar från första början!

  8. Åh vad spännande det låter!! Hur anmäler man sig och info om kostnader m.m.? 😊

  9. Åh vad roligt! Kul att vara med och planera! Låter som en spännande resa!

  10. Oj vad roligt! Och spännande för dig 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: