Resplaner 2019

Nytt år, nya möjligheter, och självklart, också nya resor. Att jag, som färdledare, reser, är kanske ingen överraskning. Det handlar ju faktiskt om att gå på jobb. Och ja, även jag har en hyra att betala. Jag reser ju inte bara…

Efter att ha kollat facit i inlägget Hur blev reseåret 2018, är det nu dags att titta framåt. Hur ser det ut för mig i 2019? Vilka planer har jag? Vilka tankar finns?

Låt mig börja med jobbresorna.

I början på mars leder jag Thabela Travels rundresa i Sri Lanka. Fokus kommer ligga på naturupplevelser, men vi upplever även det lankesiska köket och får en god inblick i landets långa historia.

Fruit and vegetables in Nuwara Eliya, Sri Lanka
Frukt och grönt på en marknad på Sri Lanka. Hit ska jag tillbaka i början på mars.

I månadsskiftet april maj leder jag Untamed Borders resa genom ryska Kaukasus. I liten grupp åker vi genom genom Nord-Ossetien, Ingusjien, Tjetjenien och Dagestan. Ny länk kommer snart, men här är länken till motsvarande resa som jag gjorde hösten 2018.

I månadsskiftet maj juni är det igen dags för Ryssland. För Albatros kommer jag vara färdledare på två flodkryssningar mellan Moskva och St Petersburg. Det här er verkligen något jag ser fram emot! Moskva kan man alltid åka tillbaka till, och ja, illustrationsbilden är självklart från Moskvas imponerande tunnelbana.

I juni blir det inte många dagar hemma. Efter flodkryssningarna i Ryssland har jag några enstaka dagar i Stockholm innan jag mellan 16 och 30 juni leder Världens Resors resa längs Pamir Highway. En roadtrip på hög höjd genom spektakulära dalar och bergslandskap. Jag gjorde samma resa sommaren 2016. I inlägget Pamir Highway – 10 bilder och berättelser ser ni vad som väntar.

Pamir Highway-10-bilder-2099
Lavendeln blommar i Wakhandalen i Tadzjikistan. På andra sidan floden ligger Afghanistan.

Slutligen har jag en bekräftat resa i månadsskiftet september oktober. Även den är en flodkryssning i Ryssland, från Perm vid Uralbergen till Moskva. För mig blir detta en helt ny resa, och jag är säker på att det kommer bli hur kul som helst.

I nuläget har jag också några reseerbjudanden som jag ännu inte tackat varken ja eller nej till. Det handlar om rundresor i Azerbajdzjan, Uzbekistan och Iran. Jag kan också få flera ryska flodkryssningar om jag vill. Vill jag? Jag får fundera lite till…

Best photos Esfahan Iran-7
Kommer jag under 2019 få åka till Iran igen? Jag har fått ett erbjudande och funderar på att tacka ja. Iran är ju faktiskt ett av mina favoritländer!

Och när det gäller privata resor…

… då måste jag faktiskt medge en sak…

Jag har inga!

Jag har faktiskt inga privata resplaner. Alls..

Visst, varje år har jag som mål att åka till minst ett nytt land. Förra året blev det två, Kuwait och Kambodja. I år vet jag faktiskt inte.

Åker jag en sväng till Libanon? Det verkar ju vara populärt för tiden. Eller tröttnar jag snart på Stockholmskylan och hittar en sista minuten-biljett eller flygstol till Kap Verde eller Gambia?

Jag har vänner som flyttat till både Laos och Vietnam. Där har jag inte varit förut. Är det dit jag ska åka?

Jag måste medge att jag kollat på biljetter. Inte planerat. Inte köpt. Bara kollat. Inte med någon strategi, inga baktankar. Ingen plan. Det är faktiskt ganska skönt det också.

Hur ser dina resplaner ut för 2019?

 

 

Märkt med: