HÖJDPUNKTER OCH BOTTENNAPP – januari


Hur har din januari varit? Hosta och feber? Eller fryd och fröjd med blå himmel och vit snö så långt ögat kan se? Det har snöat hos mig. Jag gillar det. Men på senare tid har jag inte varit så mycket ute. Månaden avslutades nämligen i hostans tecken. Och feberns!

Men först till det som är höjdpunkterna. Under januari har jag avslutat den första av totalt tre terminer som slutligen kommer göra mig till behörig och legitimerad historielärare. Att dessutom avsluta med bästa betyg gör mig lite stolt. Det speglar kanske att utbildningen känns rätt. Samt att jag i mina reseledarjobb lärt mig ett och annat om båda historia och om hur man umgås med människor, särskilt de med den lite mer besvärliga läggningen.

Förutom min heltidsutbildning har jag börjat kursen ”Att skriva för webben”. Nu får jag plötsligt högskolepoäng för att skriva texter till min blogg! Varför tänkte jag inte på det förut?! Det är en 7,5-poängskurs så det blir knappast någon kandidat av det. Men kul ändå! För bloggen går det också helt okej. Inte lika bra som innan corona, men sakta men säkert börjar det närma sig.

Med mer tid i lägenheten har jag också hunnit (med grannans hjälp) få upp en lampa i taket, samt måla en vägg helt solgul. Jag gillar ju färg. Mina växter mår också bra. Några av dem tror visst det är sommar!

Jag försöker tänka vad som är det längst borta från hemmet som jag varit i januari. Nyårsfirandet i Sundbyberg? Sundbyberg och mina vänner där i all ära, men det känns nästan ironiskt. Ska jag liksom skratta eller gråta? Inte skratta. Då börjar jag hosta. Har nämligen lite svårt med djupa andetag för tiden.

Bottennapp för januari då? Det är väl ändå denna hosta som kom under månadens sista dagar. Samt febern som kommer och går. Ena dagen är den där, andra dagen inte. Nåja. Jag känner både lukt och smak. Inte har jag huvudvärk och inte ont i kroppen heller.

Andra bottennapp? Inte som jag kommer ihåg. Så om det finns några var de i alla fall inte så viktiga. Med det hoppas jag bara att hostan ska ge sig nu när februari börjar!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: