Höjdpunkter – december 2019


Årets sista månad blev även hemmamånaden. Jag kom hem från den sista jobbresan den 2 december. Då hade jag som reseledare avverkat julmarknader i Wien, så visst, det blev ju en form av höjdpunkt. Att gå runt, titta vad som finns av mat och dryck och presentalternativ. Fast någon större julmarknadsshoppare är jag inte. En glühwein blev det. Inget mer. Koppen behöll jag. Som minne.

Julmarknad_Schönbrunn-8353

Glühwein den 1 december i år, på julmarknaden vid Schönbrunn slott.

Annars har jag faktiskt bara varit hemma i december. Umgåtts med vänner. Hälsat på min mamma och morbror under juldagarna. Ätit god mat. Norsk ribbe, lutfisk, renstek. Pinnekjøtt, dvs salta och torkade revben av lamm som ångkokats tillredde jag själv hemma i min lägenhet med vänner på besök. Det blev lite ryskt mousserande också. Sådant är höjdpunkter.

I julklapp fick jag en ny ryggsäck. Jag åker ju i dessa dagar till Asien. Jobb i Malaysia. Och eget resande i Burma, Bangladesh och Vietnam. Min förra ryggsäck hade kanske funkat lite till. Men den var 18 år gammal om jag minns rätt. Dags att gå i pension.

Jag har tidigare skrivit om reseåret 2019. Det har varit ett häftigt år, med många höjdpunkter. Att äntligen se Aralsjön. Att åka på roadtrip där jag för första gång själv kan köra. Att besöka ett nytt land, Laos. Och i december, att gå på julmarknader. Men kanske allra mest, bara vara hemma. Jag har njutit av dagarna i min egen lägenhet. Det får faktiskt vara decembers höjdpunkt! Nu är det januari. God Fortsättning!

Most_beautiful_Christmas_tree-8420

 

Kategorier:Sammanfattningar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: