Stockholm – Beijing – Yangon


Den 2 januari klockan 18:20 var det dags för mitt Air China-flyg till Beijing. Den stora resan har börjat och under 2 1/2 månad ska jag kombinera jobb med nöje i Sydostasien. Första stopp: 10 timmars transit i Beijing.

09:40 på morgonen lokal tid den 3 januari landar jag i Beijing. Planen är att besöka 798 Art District, ett gammalt industriområde i Bauhaus-stil som östtyskarna byggde i Kinas huvudstad på början av 1950-talet. Jag brukar göra så: har jag enbart en heldag i en stad, som nu på mellanlandning, väljer jag ut en sak att göra eller en stadsdel. Nu blev det Art District.

Att ha 10 timmar, att ta sig från flygplatsen och tillbaka, och samtidigt ha lite marginaler, ja, det skulle visa sig inte vara det enklaste. Flygbuss nummer 6 stannade fyra kilometer från dit jag skulle, och i ett -6 gradigt Beijing var det bara att börja gå. Att försöka få en taxi utan att kunna kinesiska var inget projekt jag ville börja.

Resultatet blev oavsett en dryg timme bland utrangerad tungindustri innan det blev dags att ta sig tillbaka till flygplatsen. Tre olika tunnelbanelinjer och sen ett flygtåg och sen var jag tillbaka på flygplatsen, tre timmar innan avgång till Yangon. Marginalerna på min sida helt enkelt men annars hade jag inte vågat lämna flygplatsen alls.

Sitter och halvsover på flygplatsen. Avgång. Kan inte komma ihåg att vi tog av. Tackade nej till valet mellan anka och räkor. Ett lite annorluda flygmatalternativ men jag var för trött för att äta. Drack enbart vatten. Landar i Yangon 23:10.

Nu är jag alltså i Yangon. Har mött min kompis Toby. Vi ska resa tillsammans i Burma, eller Myanmar som landet kallar sig nu. 12 dagar. Sen åker jag till Malaysia. Då börjar jobbet. Mer om Yangon och Burma sen…

Kategorier:Uncategorized

3 kommentarer

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: