Tre förberedelser samtidigt


Det är kul att vara reseledare. Alla människor jag möter. Platser jag besöker. Både nya och gamla. Det är sällan något blir rutin. Åtminstone på resmålet. Rutin är det däremot gärna innan. Och nu sitter jag där. Med förberedelserna. Tre samtidigt. Men det första först.

På tisdag eftermiddag håller jag nämligen föreläsning. Nästa år leder jag nämligen Nordens första gruppresa till Pakistan. Inte att jag behöver sälja resan direkt, den är slutsåld sedan länge. Men även till hösten kommer jag leda resor i Pakistan. Och det finns ett intresse och behov för att prata om Pakistan som turistland. Just det ska jag göra på tisdag. Visa bilder ska jag också göra. Om du är i Stockholm klockan 18 på tisdag är du välkommen att lyssna. Det är gratis, men anmälan måste göras här.

Katas Raj, a Hindu Temple in the north of Pakistan, after sunset

Det hinduistiska tempelkomplexet Katas Raj i Pakistan som kommer besökas på min resa dit i mars och april. Denna bilden tog jag vid mitt besök i Pakistan 2016.

Dagen efter, alltså onsdag, är det dags igen. Då åker jag nämligen ut på nästa resa som jag kort skrev om i augusti. Jag hade precis fått erbjudande om att leda Albatros nya resa till norra Cypern. Resan är ny, fast för mig är det förstås inte första gång på ön. Annars hade jag nog inte fått uppdraget. Som förberedelser håller jag på bland annat på att läsa boken A Traveller´s History of Cyprus. Inte för att boken är någon större höjdare, det tycker jag absolut inte den är. Däremot ger den ju en inblick i öns historia, så varje gång jag nu sitter på tunnelbanan, så har jag denna boken i händerna. Jag ser fram emot att bli färdig med boken nästan lika mycket som jag ser fram emot att börja resan till Cypern.

Turkish_Delight_Cyprus-9753

Försäljare av Cyprus (Turkish) Delight i en affär i Famagusta. 

Och efter Cypern – ja då bär det iväg till Wien där jag är reseledare för en adventsresa. Med andra ord, snart dags att läsa sig upp på julmarknadstraditioner och tysk-österrikiska julsånger. Samt kanske lite historia där också.

Som förberedelser sitter jag även och kollar på en ny printer. Det är dags att köpa bläckpatroner nämligen. Jag suktar dock efter en laserskrivare istället…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

3 kommentarer

  1. Hej,
    Synd att jag inte kan komma till Stockholm. Hade SÅ gärna velat höra dig prata om Pakistan. Livesändning på fb hade varit fint! Har bokat höstresan med bergen och Nanga Parbat Base Camp 🙂 Ser mycket fram emot detta!
    Mvh Margareta

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: