Ny resa med mig till…


Sådär, nu blir det ännu en destination på min färdledarrepertoar. Kultur,  historia och avkoppling. Små kryddiga maträtter, sallader, bläckfisk. För inte att tala om efterrätterna och godiset som jag får smaka. När temperaturen både i hav och luft ligger på kring 20 grader. Jag ser redan fram emot arbetsdagarna.

Det är reseföretaget Albatros som arrangerar resan. Åtta dagar när Sverige är som tråkigast. Då går färden… till östra Medelhavet. Och resan, den heter Kultur och avkoppling på Norra Cypern!

Min relation till Cypern är lång. Ön har varit i mitt medvetande sedan jag som barn var där på charterresa år 1990. De norra, turkiskkontrollerade, delarna av ön var då stängt för resor utifrån. I alla fall om man inte kom från turkiska fastlandet. Det var först i vuxen ålder, för några år sedan, att jag ännu en gång besökte Medelhavets tredje störste ö. Då var det plötsligt enkelt att åka mellan ön två delar. Så är det fortfarande.

Cypern är nämligen delat. En ö. Två folk. Under ottomanskt och brittiskt styre. Självständigt sedan 1960. Nära relationer med Grekland. Delad sen 1974 efter militär intervention av Turkiet. Med andra ord, en delad ö, där vi ska utforska just de norra delarna av ön som ligger under turkisk kontroll.

Kultur och avkoppling utlovas, så väl som lokala delikatesser och historia från antiken och helt till nuet. 20 november åker jag. Vill du följa med?

Ps: För komplett översikt över resor där jag är reseledare, kolla mitt inlägg Res med mig… Välkommen!

 

Kategorier:Blogg/Dagbok

3 kommentarer

  1. Den norra delen av Cypern har jag varit nyfiken på ett tag! Följer med på bloggen iaf! 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d