Böcker och planering


Staplar av böcker. Det är tur vi har bibliotek. De senaste dagarna har jag använt mig flitigt av dem. Det blir nämligen så i veckorna innan en ny resa. 1 september är det slut på hemmadagarna. Då börjar höstens säsong.

Först en resa till Azerbajdzjan. Där handlar det för min del mer om att fräscha upp minnet. Ett par år sedan senast. En dags förberedelser. Inte mer. Jag har ju varit där… sex gånger tror jag.

Trevliga människor på en marknad i Azerbajdzjan

Men sen kommer det nya. I mitten av september ska jag nämligen leda en rundresa i Bulgarien och Rumänien. Även här har jag förstås varit förut. Men aldrig jobbat. Och inte lika mycket som i Azerbajdzjan. Så det är här jag behöver förbereda mig. Med andra ord, det är biblioteken som gäller.

De senaste dagarna har jag alltså lånat reseguider, skönlitteratur, barn- och ungdomsböcker, samt gjort beställningar från bibliotekens källare, magasin. Böcker som kanske inte lånats ut på 30 år. Eller mer. Reseguider och historieböcker från innan kommunismen föll. Även här kan finnas spännande texter och information.

Helt i slutet av september ska jag även till Ryssland. Flodkryssning. Igen. Jag gillar det. Mitt pass ligger därför just nu på ryska ambassaden. Det gäller att planera i tid.

Nu ska jag sluta skriva.

Dags att börja läsa.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

12 kommentarer

  1. Kul! Jag bodde i Bulgarien läsåret 72/73 och har kvar vänner där (också i Sofia). Och vänner som äger hus med rum för urhyrning nära Burgas. Själv bodde jag i Varna. Och min man bodde där i flera år och undervisade bulgarisk turistpersonal i svenska – jag kommunicerar med dem på svenska. Ha’t gott, Tarja

  2. Så duktigt du förbereder dig!

  3. For en spennende høst! Jeg skal selv til Bulgaria og Romania i andre halvdel av september. Kanskje veiene våre krysses? Lykke til med planleggingen!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d