Minus en timme försenad


Något mer stressigt ska man leta länge efter. Men först… Roadtripen är över. Från Karesuando, där jag fick bada badstu och annars se hur en renskavmaskin fungerar, gick färden raka vägen via Kiruna till Narvik. I Narvik väntade min morfar som skulle få sin bil tillbaka. Det fick han också.

Nästa dag däremot. Meddelande om ersättningsbussar från Narvik till Boden. Urspårning har gjort att tågen inte går hela vägen. Från Boden till Stockholm går tåget som normalt.

Nytt meddelande. Tåget inställt. Men vad betyder det? Buss eller inte buss?

Vi går till stationen. Ingen info, förutom inställt. I appen står att ersättningsbussar går.

Sms: Hej! Din resa 2019-08-09, med tåg 93 har blivit inställd mellan Narvik och Kiruna på grund av urspårning. Vi har försökt att hitta ett nytt resealternativ men har tyvärr begränsad tillgång till ersättningstrafik. Vi är ledsna över att detta drabbar dig. Du behöver därför boka om eller avboka din resa utan kostnad, oavsett biljettyp, gå in på sj.se/andraresa. Hälsningar SJ

Spännande. Men vad betyder det? Jag ska ju inte bara till Kiruna utan till Stockholm. Om vi lyckas ta oss själva till Kiruna?

Katarina ringer SJ kundtjänst. Det ska finnas en buss mot Kiruna. Klockan 13:30. Om 13 minuter…

Vad gör vi. Ska vi börja med världens snabbaste packning? Ja, vi gör det. Fast jag är pessimist. Morfar går ner i garaget. En granne vill prata. Han är redo i bilen. Kör oss till stationen. Vi kommer fram. 13:30 prick. Ingen buss.

Katarina ringer igen. Kundtjänst som nu inte hinner bussen i sitt system och vill boka oss på eftermiddagstransport till Kiruna och hotell där. Men sen som från intet. En svensktegistrerad buss svänger ner på Narvik Station och klockan 14:15 sitter vi och en handfull andra resenärer på en gul buss med fungerande toalett riktning Kiruna, en timme innan ordinarie avgångstid med tåg. Om det gick ännu en buss sen vet jag inte.

Nu är det nästa morgon. I Kiruna fick vi byta till ny ersättningsbuss till Boden. 52 mil totalt. I Boden steg vi på tåget. Äntligen. Vi fick packa om ordentligt under resans gång. Snart ankommer vi Stockholm Central. Fortfarande före tidtabell.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, ,

4 kommentarer

  1. Hetsigt värre och lite charmen med resor – det oväntade. En bussresa på 52 mil hade jag dock inte klarat. Blir otroligt åksjuk av buss så det är mitt sista transportalternativ.

  2. Alltså. Sådana där resor. Å ena sidan. Stressen över bristen på info. Adrenalinpåslaget. Å andra sidan. Lätnnaden när det löser sig. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: