Mot Nordkap


Jag önskar jag kunde mer om geologi. Om bergsarter och landhöjningar. Om landskapet omkring mig.

Vi börjar nämligen i Lakselv och åker norrut, längs västra sidan av Porsangerfjorden. Stannar i Trollholmsund där bergsformationerna består av dolomit och kalk och man förstår varför stället har fått sitt namn. Jag läser mig till att dessa formationer som ser ut som troll uppstod för ungefär 2000 år sedan. Fast riktigt hur läser jag inte. Det är också svårt att föreställa sig. Här betar även får och här även små orkideer.

Från Lakselv till Nordkap är det nästan 20 mil. Att luncha i Honningsvåg, som är enda tätort nära Nordkap kostar 200 kronor. Jag äter heller en korv för 25, och vi köper mat på lågprisaffär för att äta ikväll.

Sen själva Nordkap. Parkera bilen innan vi kommer helt fram. Sen går vi sista kilometern. Att köra in på Nordkapplatån kostar också multum.

Efter Nordkap blir det campingen i Skarsvåg. Jag övernattade där för 5 år sedan. Sen nu igen. Det är Per Eilert som driver den. Ungdomskompis till mina föräldrar. Perfekt ställe för den som vill göra en kort vandring till bergsformationen Kirkeporten innan läggdags.

Och sen då? Nästa morgon med bilen not Lakselv. Lite småstopp längs vägen. Ankomst och umgänge med släkten. Övernattning och ännu en dag. Köra till Finland. Därefter Sverige. Nu Karesuando.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

1 kommentar

  1. Härliga raukar!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: