Res med mig

Det är roligt när man som färdledare börjar få återkommande resenärer. Då vet man att man i alla fall gör något rätt! Kan du tänka dig att resa med mig?

Som frilansande reseledare har jag nu en lista över de resor jag leder. Listan uppdateras när jag får nya uppdrag. Kommande resor först där även du kan vara med. Avslutade resor sist.

Om du dessutom klickar på Referenser får du även se vad andra resenärer tänker om att resa med mig.

Resor 2019:

De sista veckorna i oktober kommer jag spendera i Iran. Två gånger tidigare har jag haft Världens Resors Iranresa. Ifjor blev det ingen resa, men i år blir det igen och jag ser verkligen fram emot att komma dit igen!

Best photos Esfahan Iran-21
Något av det jag verkligen gillar med Iran är variationen. Allt från risfält till saltöken, gröna kullar och höga berg, gamla basaren, fastfood och blå mosaiker.

 

28 september – 8 oktober. Då blir det kryssning från Ural till Moskva. Resan är en norsk resa med flera spännande stopp, bland annat i den ryska delrepubliken Tatarstan!

1 – 9 september. Då är det dags för Azerbajdzjan. Det är Albatros som lanserat en helt ny resa till Azerbajdzjan, och på den allra första jungfruresan är jag som är färdledare. Det är primärt en svensk resa, och eftersom jag inte var i Azerbajdzjan förra året, ser jag nu fram emot att komma tillbaka!

Sheki Halva Azerbaijan 2
På marknaden i den historiska staden Sheki ska vi absolut testa den lokala delikatessen, Sheki Halva (som egentligen är mer som en baklava, fast med valnötter. Ju dyrare pris (det är billigt ändå), ju mer nötter i förhållande till socker.)

16 juni – 30 juni 2019: Jag leder Världens Resors resa längs Pamir Highway i Tadzjikistan och Kirgizistan. Om en roadtrip på hög höjd genom spektakulära bergslandskap är din grej, då tycker jag du ska följa med mig genom Wakhan-dalen längs gränsen till Afghanistan och sen upp till över 4000 meters höjd över Pamir!

I slutet på maj och början på juni kommer det bli skoj. Då åker jag nämligen tillbaka till Ryssland. Inte för några expeditioner i Kaukasus, utan för två flodkryssningar mellan Moskva och St Petersburg.  Boka nu, jag tror det finns platser kvar!

Moskva-att-se-göra-5693
Och när vi är i Moskva ska vi självklart åka tunnelbana!

I slutet på april och början på maj 2019 leder jag Untamed Borders resa genom ryska Kaukasus. Det innebär att vi i grupp på max åtta personer åker genom Nord-Ossetien, Ingusjien, Tjetjenien och Dagestan. Det blir storstadsliv och naturupplevelser och vi ser även resultaten av vad krig kan göra med en nation.

1 till 9 april 2019 leder jag Albatros norska Uzbekistanresa. Uzbekistan är ett av de länder där jag varit mest som reseledare. Med andra ord, jag gillar landet, och särskild folket där!

Uzbekistan_Bukhara_7
Gå på en vilken som helst matmarknad i vilken som helst stad och se de fantastiska bröden som säljs för en mycket billig peng. Jag brukar alltid köpa bröd hos dem som jag fotograferar.

28 februari – 11 mars 2019 leder jag Thabela Travels rundresa i Sri Lanka. Fokus kommer ligga på naturupplevelser med besök i två olika nationalparker, men självklart får vi även uppleva det lankesiska köket, åka tåg förbi te-plantagerna, för inte att tala om det inblick vi kommer få i landets långa historia.

 

Den 21 januari flyger jag till Kuala Lumpur. Jag några några dagar innan resenärerna. Resan är Albatros Långtidssemester i Malaysia. Någon för den som vill komma bort från kylan, få lite sol på kroppen, och samtidigt äta underbar malaysisk mat?

Georgetown Penang by night-1
Bilden är från staden Georgetown på ön Penang där vi kommer spendera två veckor under vår vistelse. Jag besökte Penang förra året och blev riktigt förtjust i Georgetown. Särskild under eftermiddag och kväll.

Resor 2018:

10 – 22 november leder jag två privata resor för Thabela Travel till Sri Lanka. Det går inte att anmäla sig till dessa resor.

25 oktober – 1 november leder jag Albatros svenska resa Magiskt, majestätiskt – Montenegro!

16 – 24 september: Silkeveiens Usbekistan för norska Albatros.

Uzbekistan-Albatros-0735
Ifall du vill köpa siden kan du följa med Albatros och mig till Uzbekistan!

2 – 9 september: Chechnya, Dagestan and Russias deep south med Untamed Borders.

Juli 2018: Sommer i Kirgisistan för norska Albatros.

Son-Kul-Lake-Kyrgyzstan-2606
Tre resenärer i solnedgång på Albatros sommarresa i Kirgizistan.

6 – 13 maj: Chechnya, Dagestan and Russias deep south med Untamed Borders.

img_5225-1
Dargavs – till dessa små stugor togs de människor som smittats av pesten. Det var de dödas by, men idag besöker vi den på resan med Untamed Borders i det ryska Kaukasus.

April 2018: Centralasien med Världens Resor.

Mars – april 2018: Gästfria Georgien, tre resor med både norska och svenska Albatros.

Central Market Tbilisi Georgia-6
Med Albatros på marknad i Tbilisi

Resor 2017:

Oktober: Iran med Världens Resor.

September: Kaukasus med Världens Resor.

Armenia Armenian Writers Union Lake Sevan-1
Kommunistisk arkitektur i Armenien tillsammans med Världens Resor.

Augusti – september: Den stora tågresan med Världens Resor.

Juli: Sommer i Kirgisistan med norska Albatros.

Juni: Pamir Highway med Världens Resor.

Pamir Highway-10-bilder-2099
Landskapen i Wakhan-dalen och Pamir är något unikt. Till vänster, på andra sidan floden, ligger Afghanistan. Luften doftar lavendel… Resan gjordes med Världens Resor.

Juni: Uzbekistan med norska Albatros.

Maj: Centralasien i Sven Hedins fotspår med Albatros.

Centralasien Albatros-30
I Sven Hedins fotspår upplever vi Xinjiang-provinsen i nordvästra Kina.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Resor 2016:

Oktober: Iran med Världens Resor.

Best photos Esfahan Iran-7
Perspektiven kan vara så olika. Tillsammans med mig och Världens Resor i Iran får vi uppleva islamisk konst och arkitektur på sitt allra bästa. Bilden är tagen i Isfahan.

September: Kaukasus med Världens Resor.

Augusti – september: Den stora tågresan med Världens Resor.

astana-tower-bayterek
Astana by night är en av upplevelserna längs Den stora tågresan.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Resor 2015:

September: Kaukasus med Världens Resor.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Världens Resor Centralasien-36
Har du testat att bo i jurta? Det kan du göra om du följer med Världens Resor till Centralasien.

Resor 2014:

September: Kaukasus med Världens Resor.

Azerbaijan lamb slaughter selfie 2015-1
Med Världens Resor i Kaukasus får vi även se lite av vardagslivet i Azerbajdzjan.

 

 

 

 

 

 

Taggad med: