Res med mig


Det är roligt när man som färdledare börjar få återkommande resenärer. Då vet man att man i alla fall gör något rätt! Kan du tänka dig att resa med mig?

Som frilansande reseledare har jag nu en lista över de resor jag leder. Listan uppdateras när jag får nya uppdrag. Kommande resor först där även du kan vara med. Avslutade resor sist.

Om du dessutom klickar på Referenser får du även se vad andra resenärer tänker om att resa med mig.

RESOR 2020:

Russian Caucasus Untamed Borders-6631

De dödas landsby i Nord-Ossetien

29 maj – 6 juni blir det ryska Kaukasus med Untamed Borders. Ungefär samma resa gjorde jag två gånger 2018, men nu har resan utökats med en dag och inkluderar lite mer vandring än tidigare. Upptäck republikerna i den södra delen av Ryska Föderationen. Tjetjenien, Nord-Ossetien, Ingusjien och Dagestan. Resans språk är engelska och gruppens storlek är max 8 personer.

5 – 25 maj innebär att jag får fira både Eurovision och min egen födelsedag på jobb. Fast det här är inte vilken som helst resa. Nu blir det kryssning på riktigt. Med flyg till Rostov on Don. Därifrån med flodkryssning till Volga, ned till Astrakhan där den kända ryska kaviaren görs, och sen upp hela Volga till Moskva. 19 dagar och många upplevelser. Resan är norsk, produceras av Albatros och heter Fra Stalingrad til Moskva.

wazir-khan-mosque-lahore-12

Följ med mig till Pakistan, blommande aprikosträd i bergen och folklivet, maten och basarerna storstaden Lahore

10 – 23 april avgår ännu en Pakistanresa. Jag kör en till runda av aprikosträdsblomning i Pakistan. Vilken tur att aprikosträden växer på olika höjder och att säsongen därför vara länge!

27 mars – 9 april blir det premiär. Skandinaviens allra första gruppresa till Pakistan. Själva resan är den första som jag på riktigt själv varit med att skapa tillsammans med Jörgen Fredriksson hos Världens Resor. Resan heter “När aprikosträden blommar i Pakistan“.

2 – 9 februari. Då åker jag med Albatros till Norra Cypern för andra gång. Nu är det norrmännen som får chansen att följa med på en avkopplande vecka med sol och historia på öns turkiskkontrollerade delar. Och resan, ja den heter Livsnyterferie på Afrodites øy.

Resor 2019:

28 november – 2 december blir adventsresa. Med Albatros åker vi till Bratislava och Wien där vi även ska på konsert med den kände kören Wiener Sängerknaben. Länk till resan här.

20 – 27 november blir det Kultur och avkoppling på Norra Cypern. Svensk resa med Albatros som bjuder på det bästa av de norra turkiskkontrollerade delarna av Medelhavets tredje störste ö.

28 september – 8 oktober. Då blir det kryssning från Ural till Moskva. Resan är en norsk resa med flera spännande stopp, bland annat i den ryska delrepubliken Tatarstan!

16 – 25 september är det dags igen. Rundresa med Albatros till Rumänien och Bulgarien!

1 – 9 september. Då är det dags för Azerbajdzjan. Det är Albatros som lanserat en helt ny resa till Azerbajdzjan, och på den allra första jungfruresan är jag som är färdledare. Det är primärt en svensk resa, och eftersom jag inte var i Azerbajdzjan förra året, ser jag nu fram emot att komma tillbaka!

Sheki Halva Azerbaijan 2

På marknaden i den historiska staden Sheki ska vi absolut testa den lokala delikatessen, Sheki Halva (som egentligen är mer som en baklava, fast med valnötter. Ju dyrare pris (det är billigt ändå), ju mer nötter i förhållande till socker.)

16 juni – 30 juni 2019: Jag leder Världens Resors resa längs Pamir Highway i Tadzjikistan och Kirgizistan. Om en roadtrip på hög höjd genom spektakulära bergslandskap är din grej, då tycker jag du ska följa med mig genom Wakhan-dalen längs gränsen till Afghanistan och sen upp till över 4000 meters höjd över Pamir!

I slutet på maj och början på juni kommer det bli skoj. Då åker jag nämligen tillbaka till Ryssland. Inte för några expeditioner i Kaukasus, utan för två flodkryssningar mellan Moskva och St Petersburg.  Boka nu, jag tror det finns platser kvar!

Moskva-att-se-göra-5693

Och när vi är i Moskva ska vi självklart åka tunnelbana!

I slutet på april och början på maj 2019 leder jag Untamed Borders resa genom ryska Kaukasus. Det innebär att vi i grupp på max åtta personer åker genom Nord-Ossetien, Ingusjien, Tjetjenien och Dagestan. Det blir storstadsliv och naturupplevelser och vi ser även resultaten av vad krig kan göra med en nation.

1 till 9 april 2019 leder jag Albatros norska Uzbekistanresa. Uzbekistan är ett av de länder där jag varit mest som reseledare. Med andra ord, jag gillar landet, och särskild folket där!

Uzbekistan_Bukhara_7

Gå på en vilken som helst matmarknad i vilken som helst stad och se de fantastiska bröden som säljs för en mycket billig peng. Jag brukar alltid köpa bröd hos dem som jag fotograferar.

28 februari – 11 mars 2019 leder jag Thabela Travels rundresa i Sri Lanka. Fokus kommer ligga på naturupplevelser med besök i två olika nationalparker, men självklart får vi även uppleva det lankesiska köket, åka tåg förbi te-plantagerna, för inte att tala om det inblick vi kommer få i landets långa historia.

 

Den 21 januari flyger jag till Kuala Lumpur. Jag några några dagar innan resenärerna. Resan är Albatros Långtidssemester i Malaysia. Någon för den som vill komma bort från kylan, få lite sol på kroppen, och samtidigt äta underbar malaysisk mat?

Georgetown Penang by night-1

Bilden är från staden Georgetown på ön Penang där vi kommer spendera två veckor under vår vistelse. Jag besökte Penang förra året och blev riktigt förtjust i Georgetown. Särskild under eftermiddag och kväll.

Resor 2018:

10 – 22 november leder jag två privata resor för Thabela Travel till Sri Lanka. Det går inte att anmäla sig till dessa resor.

25 oktober – 1 november leder jag Albatros svenska resa Magiskt, majestätiskt – Montenegro!

16 – 24 september: Silkeveiens Usbekistan för norska Albatros.

Uzbekistan-Albatros-0735

Ifall du vill köpa siden kan du följa med Albatros och mig till Uzbekistan!

2 – 9 september: Chechnya, Dagestan and Russias deep south med Untamed Borders.

Juli 2018: Sommer i Kirgisistan för norska Albatros.

Son-Kul-Lake-Kyrgyzstan-2606

Tre resenärer i solnedgång på Albatros sommarresa i Kirgizistan.

6 – 13 maj: Chechnya, Dagestan and Russias deep south med Untamed Borders.

img_5225-1

Dargavs – till dessa små stugor togs de människor som smittats av pesten. Det var de dödas by, men idag besöker vi den på resan med Untamed Borders i det ryska Kaukasus.

April 2018: Centralasien med Världens Resor.

Mars – april 2018: Gästfria Georgien, tre resor med både norska och svenska Albatros.

Central Market Tbilisi Georgia-6

Med Albatros på marknad i Tbilisi

Resor 2017:

Oktober: Iran med Världens Resor.

September: Kaukasus med Världens Resor.

Armenia Armenian Writers Union Lake Sevan-1

Kommunistisk arkitektur i Armenien tillsammans med Världens Resor.

Augusti – september: Den stora tågresan med Världens Resor.

Juli: Sommer i Kirgisistan med norska Albatros.

Juni: Pamir Highway med Världens Resor.

Pamir Highway-10-bilder-2099

Landskapen i Wakhan-dalen och Pamir är något unikt. Till vänster, på andra sidan floden, ligger Afghanistan. Luften doftar lavendel… Resan gjordes med Världens Resor.

Juni: Uzbekistan med norska Albatros.

Maj: Centralasien i Sven Hedins fotspår med Albatros.

Centralasien Albatros-30

I Sven Hedins fotspår upplever vi Xinjiang-provinsen i nordvästra Kina.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Resor 2016:

Oktober: Iran med Världens Resor.

Best photos Esfahan Iran-7

Perspektiven kan vara så olika. Tillsammans med mig och Världens Resor i Iran får vi uppleva islamisk konst och arkitektur på sitt allra bästa. Bilden är tagen i Isfahan.

September: Kaukasus med Världens Resor.

Augusti – september: Den stora tågresan med Världens Resor.

astana-tower-bayterek

Astana by night är en av upplevelserna längs Den stora tågresan.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Resor 2015:

September: Kaukasus med Världens Resor.

April – maj: Centralasien med Världens Resor.

Världens Resor Centralasien-36

Har du testat att bo i jurta? Det kan du göra om du följer med Världens Resor till Centralasien.

Resor 2014:

September: Kaukasus med Världens Resor.

Azerbaijan lamb slaughter selfie 2015-1

Med Världens Resor i Kaukasus får vi även se lite av vardagslivet i Azerbajdzjan.

 

 

 

 

 

 

Kategorier:ReseplaneringEtiketter:, ,

7 kommentarer

  1. Sjukt spännande resor allihop! När jag läste denna lista igår blev jag inspirerad till ett litet inlägg om “Till fots över Kaukasus” och hur sugen jag blev på denna region efter programmen. Blev även en liten länk till dig.
    Kommer snart på en blogg nära dig. 🙂

    • Jag tackar. Själv har jag nu sett första episoden av serien, för en dryg vecka sedan. Den var väl bra. Har dock inte känt det stora behovet för att klicka vidare på en gång. Är det spänningsmomentet som är borta kanske?

  2. Så mange spennende reiser og destinasjoner! Vil tro at innsikten du får i disse stedene ved å til stadighet returnere, er helt enorm. 🙂

  3. Är oerhört sugen på att åka till centralasien med dig och Väldens resor. Har ett par långresor inbokade innan jag kan göra den här resan. Så lockande….

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d