Sista dag på pressresa


En helg går snabbt. Även om det ibland kan kännas trögt när man står där och väntar. Och väntar… Väntar… Tidsperpektiven är så olika. Tre dagar går snabbt. Tjugo minuter är en oändlighet.

När vi väl kommer iväg, och sen kommer fram till staden Vigevano, imponeras jag. Hertigtorget ligger framför en. Omkring de vackraste dekorerade fasader. Samt kyrkan. Om den tänker jag skriva mer en annan gång. Det finns att säga nämligen.

Den som orkar lyssna får veta om 1500-talets lokala kungligheter vilket vår guide tycker att jag borde skriva om på min blogg. Det tycker däremot inte jag.

Skomuseum och världens första stilettklack är kanske mer spännande? Möjligheterna finns i alla fall.

Till lunch serveras vi gås. Kallrökt, som korv, pate, och i risotto. Mycket trevligt.

Sen blir det museumsbesök innan vi återvänder till vår bas i staden Pavia. Vi ankommer sent, då vi kört en omväg eftersom en av resedeltagarna gärna ville köpa en särskild väska i en särskild färg, något som vår guide tydligen gått med på. De hittar dock inte väskaffären, och vi andra får förstås mindre fritid till att göra det vi är här för, nämligen upptäcka Pavia, som till skillnad från mitt spontana uttal har trycket på andra stavelsen, alltså i:et.

Nog om det. Jag hinner i alla fall med det som troligtvis är Pavias bästa glass och dessutom en av de bästa jag någonsin ätit. Stället heter La Romana och har funnits sedan 1947. Jag väljer pistage.

Jag hinner även en kyrka till. St Teodoro, och här finns det jag gillar mest. Fresker på väggarna och gamla mosaiker under golvet som hittades vid renoveringsarbete för inte så många år sedan.

På kvällen har vi avskedsmiddag. Vi har blivit ett litet gäng. Dansken, holländaren och jag som en liten grupp, ibland tillsammans med de två kvinnorna från Tyskland. Fransmännen har sin lilla grupp, och schweizarna håller sig för sig själva. Fast det är kanske så det är?

Medan vi äter går solen ner över Pavia. Från utanför restaurangen tar jag en bild över bron som korsar floden Ticino. Helgen och pressresan är över…

Kategorier:Blogg/Dagbok, ItalienEtiketter:, , ,

2 kommentarer

  1. Ser väl helt okej ut 🙂 speciellt glassen.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d