Höjdpunkter – april 2019


Risotto eller plov? Tagliatelle eller lagman? När det gäller mat är det kanske så jag vill beskriva april, längs Sidenvägen där resan började med ris och nudlar i Uzbekistan, och avslutades med sparris-risotto i norra Italien. Däremellan en rejäl miljökatastrof, shopping efter siden och en föreläsning om Pakistan.

Jobbresa i Uzbekistan

1 april åkte jag alltså till Uzbekistan. Som reseledare för en grupp på 24 norrmän åker vi snabbtåg i Uzbekistan och tittar på minareter, mosaiker, madrassor (koranskolor) och moskéer. De fyra m:arma som vår lokalguide skämtsamt sade.

img_3958

Registantorget i Samarkand tillsammans med min grupp

Uzbekistan off the beaten path…

När min grupp väl har lämnat stannar jag kvar i Uzbekistan. Jag ska nämligen träffa resebloggarna Katarina och Sofia som står bakom respektive Äntligen Vilse och Fantasiresor. Tillsammans ska vi till de delar av landet som är lite mer otillgängligt. Eller nja, åtminstone ovanligt att åka till, nämligen Aralsjön och Ferganadalen.

Att se vad människors experiment med naturen kan resultera i är skrämmande. Aralsjön är både ful och vacker, skrämmande och rogivande på samma gång. En sådan paradox. Soluppgången, båtarna i öknen, saltet och utsikten tillsammans med fågelsång. Det är sådant man inte glömmer.

img_4159

Sol, vatten och fågelsång. Där det finns liv finns det hopp. Även vid Aralsjön.

 

Föreläsning om Pakistan

Efter drygt två veckor i Uzbekistan var det dags att åka hemåt. Här hemma höll jag hos Världens Resor en föreläsning om att resa i Pakistan. Föreläsningen gick bra, var välbesökt och jag fick många frågor efteråt.

Pressresa till Pavia i Italien

Slutligen. Månadens sista dagar spenderade jag i Italien. Det var Pavias handelskammare genom Italienska handelskammaren här i Sverige som bjöd mig på en pressresa. Än så länge har jag inte skrivit så mycket, förutom lite om den mängden mat vi fick: Till Pavia för att bli fet. Mer om denna resa kommer dock sen.

img_4464

Kabeljo med pollenta, lök och russin. Mycket gott och rustikt!

När det gäller annat så har jag en del på gång. Bloggen har ännu en gång kanske inte prioriterats som den borde. Det är svårt när tiden helt enkelt blir en fråga om prioriteringar. Synd, för jag gillar ju att skriva. Läsartalen ligger dock relativt stabilt, på runt 7000 sidvisningar och 4000 unika läsare i månaden. Nu har maj börjat. Det här kommer bli spännande!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

4 kommentarer

  1. Spännade månad och verkligen skilda resmål. Uzbekistan lockar verkligen mig, men vet inte hur jag ska realisera det i närtid. Vi ska förhoppningsvis snart resa inom Europa igen, Christofer och jag, men längre än så vågar vi oss inte. Och ett till muslimskt land som solo-kvinna efter Jordanien? Nja, måste nog smälta detta först. 🙂

    • Ojdå, jag har nog inte helt uppdaterad på allt om hände i Jordanien verkar det som. Men Uzbekistan är rätt så sekulärt i alla fall. Sen behöver du ju inte realisera allt i närtid heller. Uzbekistan kommer nog ligga kvar ett tag till tror jag. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: