Till Italien för att bli fet…


Två middagar, en lunch, några mellanmål. Medan jag skriver detta är jag inne på min amdra frukost. På två dagar alltså. Men ändå. Man åker tydligen inte på pressresa till Italien för att bli smal.

Så här är det. I samarbete med Italienska handelskammaren i Sverige och den lokala motsvarigheten här i regionen Pavia i nordvästra Italien befinner jag mig alltså just i Pavia.

Tillsammans med mig finns 12 andra journalister och skribenter från det man nog lite torrt skulle kalla från Västeuropa. Samt en kille från den danska tidningen Politiken. Från Sverige jag. Förutom möjligtvis dansken, är jag yngst. Utan tvekan.

Bilden visar några i gänget. Här besöker vi en kyrka och beundrar freskerna. Blant annat ett lokalt helgon till häst och en kvinna med en skål som innehåller två ögon. 1500-talets tapeter med andra ord lite annorlunda än dagens.

Men hur var det så med fedman? Förlåt, jag menar maten…

Vad sägs om lite saffransrisotto med märgben? Det var första huvudrätt första middag. Men självklart. Innan des förstås lokala ostar, salami, sallader och en del annat småplock. Småplocket vore egentligen tillräckligt. Risotto ossobuco alla milanese heter det tydligen.

Lite carpaccio med blommor till lunch? Ja kanske inte just den man blir tjock av. Men om den efterföljs av lite hemmagjord grön pasta…

Som sedan efterföljs av lite torsk med pollenta…

Som sedan efterföljs av fylld kyckling inlindad i potatisstrimlor…

Som sedan efterföljs av marinerade jordgubbar med glass… Och till alltså detta olika sorters vin och bröd. Ja då är man inte jättehungrig efteråt, och det är dags för nästa utflyktsmål. Typ en privat herrgård med uppvaktning i form av vin och tårtor… Fast med en härlig pool med utsikt över landskapet här i Lombardiet, mer precist Oltrepò Pavese.

Detta lilla tårtintermesso förstås innan middag.

Självplock efterföljd av risotto av en lite annan variant än gårdagen, där paprika ersätt saffranen.

Efter det var det bara att rulla i säng, och nu sitter jag här. Frukost innan lunch!

Kategorier:Blogg/Dagbok, ItalienEtiketter:,

3 kommentarer

  1. Det ser ju inte så pjåkigt ut trots allt! Det gäller att motionera emellan 😉

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d