Morning glory och andra härligheter


Morning glory… Ja pratar självklart om grönsaken. Lätt wokad i ostronsås med färsk röd chili. Vitlök. Knaperstekt fläsk med svår…

Det är första dag i Bangkok. Jag kom från Laos under förmiddagen. Lång kö för att komma in i landet. Tåg från flygplatsen och ett byte innan jag slutligen, totalt genomsvettig, kom till mitt hostel, bara för att upptäcka att jag nog egentligen är för gammal för sådant.

Jag delar dock bara rum med tre andra, alltså två våningssänger i ett rum, en tredjedel av mitt sovrum, men här finns eget bad och det är ju alltid något.

Hostelet ligger lite avsides, i en bakgata. Både till höger och till väster finns massagesalonger. Vid den ena springer ett par ladyboys fram och tillbaka. Vid den andra står även biljardbord och jag brottas med mig själv hur jag på bästa sätt möter tjejernas många tillrop. Med ett vänligt leende? Med att låtsas att man fick syn på något på andra sidan gatan? Det finns inte så mycket att få syn på på andra sidan gatan.

Området jag bor i heter Sukhumvit. Av de såkallande massagesalongerna samt viagran som står på utställning hos gatuförsäljarna att döma, har jag hamnat i Red Light District. Om jag faktiskt har det vet jag inte. Har helt enkelt inte googlat. Noll research.

Det var dock enkelt att ta sig hit från flygplatsen. En kompis rekommenderade hostellet. Mer än det behövdes inte för att jag skulle boka en natt. Lika bra. Min svettiga skjorta borta ha torkat i luftkonditioneringen.

Nu är klockan 11 på kvällen här. För första gång är jag ensam i rummet. Kan ha taklampan på. Läggdags för mig. Wokad morning glory i ostronsås med knaperstekt fläsk smakar förresten underbart!

Kategorier:Blogg/Dagbok, ThailandEtiketter:,

2 kommentarer

  1. En natt av hur många då i livet?! brukar jag tänka när boendet inte är en kungasvit.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d