Höjdpunkter – januari 2019


Jag hade planerat ha ledigt i januari. Typ tapetsera om. Borra hål i väggar och hänga upp tavlor och ett väggur som en gång tillhörde min mormors föräldrar. Och jodå. Jag hann hänga upp klockan. Men ledigt? Nej, så blev det inte. Jag fick nämligen ett mail…

I mailet fanns en fråga, ungefär så här: Kan jag tänka mig att åka till Malaysia om ett par veckors tid? Och efter att ha kollat min egen kalender och insett att ja, det är kanske inte så dumt ändå att åka bort mitt i svenska snöiga vintern! Jag hade ju spenderat en del tid i Malaysia förra året, och även varit där innan dess. Kände till de destinationer dit resan går. Kuala Lumpur och Penang, och även en vistelse till Cameron Highlands lite inn i landet där det är svalare och där jordgubbar växer.

Med andra ord, januaris resehöjdpunkt är den Malaysiaresa som jag just nu leder. Sen har resan i sig också sina egna höjdpunkter. Till exempel kan nämnas en sushi av japansk flundra och wagyubiff som jag åt till lunch en dag i Kuala Lumpur.

img_1938

Dimmig morgon uppe i Cameron Highlands i Malaysia.

En annan höjdpunkt beskriver jag här. Under några månaders tid har jag haft samtal med Världens Resor angående en Pakistanresa. Äntligen kunde resan som jag har varit med att planera lanseras. Det som är extra skoj är att resan som kallas När aprikosträden blommar i Pakistan sålde slut nästan på en gång. Därför finns en extrainsatt resa som går bara en vecka efter den första där jag kommer vara färdledare. Det känns kul att ha hittat en destination som jag gillar, åkt dit flera gånger, samtalat med reseproducent, och nu veta att det finns en färdig produkt som dessutom säljer bra!

Pamir-Highway-Best-Of-0462

Denna bild med de orangea havtornen tog jag i Pakistan i december. Jag ser fram emot att göra samma sak om ett år, fast då när aprikos- och körsbärsträden blommar.

Slutligen har januari också varit en trevlig månad för bloggen. För första gång någonsin kom jag upp i femsiffrigt antal sidvisningar. Det bra marginal dessutom (11.424 visningar). Jag passerade dessutom för första gång 5000-strecket i antal unika besök (5325).

Sammanfattat hänger alltså en klocka på väggen efter att ha legat ett halvår på ett bord. Jag fick ett erbjudande om att åka till Malaysia här jag är nu. Jag har varit med och producerat en Pakistanresa som säljer bra, och bloggen slår nya rekord. Med andra ord, det går faktiskt rätt så bra nu!

 

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d