Gott nytt grisens år!


Sådär. Klockan är 13:45 lokal tid men det känns som hela dagen redan gått. Från min balkong tittar jag ner på människor som badar med kläderna på. Det är så man gör här, om man är lokal.

Nyår. Grisens år. Frukosten börjar klockan sju som alltid. Hoteller är nästan fullt så jag föredrar att komma tidigt. Innan ruschen. Innan det varit för många fingrar i matfaten.

Jag har infostund i receptionen. Gäster betalar för utflykter. Min danska kollega jämför en bild han tagit med ett gammalt vykort jag köpt. Rätt skoj faktiskt.

När klockan blir tio ska vi på båtutflykt. Till stranden Monkey Beach, och även lite fiske. Vi sitter ett gäng i en liten båt. Med rädningsvästar och var sin lina där det i ändan hänger en liten bit fläckfisk. En halvtimme guppar vi. Upp och ner. Ingen fisk. Inte en antydning. Sen fortsätter vi till stranden.

Vi turister solar och badar. De lokala badar också. Dock ingen sol. Många gräver efter musslor och plockar upp små krabbor. Jag frågar ett par tjejer som sitter där med var sin liten spade av plast och gräver i sanden. Jodå, musslorna är mat. Och jo, jag har sett sådana på restaurangerna.

Efter ett par timmar i solen tar vi båten tillbaka. Bort från Monkey Beach, som fått sitt namn på grund av alla apor som bor i skogen direkt bredvid. Fast apor? Jag såg inga.

Tillbaka på hotellet dansad lejondans i receptionen. Folk har samlats. Det spelas trummor. Lejonen dansar och delar ut mandariner. Eller tangeriner är det nog. Någon symbolik måste det vara. Inser att jag får läsa på. Särskild när lejonen även börjar slänga ut lite halvgamla salladsblad. Citrusfrukten kan man i alla fall äta.

Nu har jag precis duschat. Rummet har inte blivit städat idag. Det beror säkert på nyår.

Sitter på balkongen. Jag kanske tar mig en sväng till den indiska tvärs över gatan. De har i alla fall öppet. Och maten är underbar. Gott Nytt Grisens År!

Kategorier:Blogg/Dagbok, MalaysiaEtiketter:, , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: