I-landsproblemen står i rad


Efter en kort sväng till en såkallad konstmarknad nu på förmiddag, ligger jag åter på sängen. Vad ska jag hitta på nu? Kanske borde jag äta något innan jag lägger mig vid poolen. Eller ska jag gå de tio meterna till stranden? Smörja in mig innan eller efter maten? Samt vart ska jag äta? På den indiska på andra sidan gatan, eller något mer internationellt här på hotellet?

Ni förstår kanske att jag har det svårt. Att måste välja. Inte kul. Sen försvinner minuterna, och jag ligger kvar här på sängen, med balkongdörren öppen och aircondition av. Det är med andra ord lika varmt och fuktigt inne som ute, men bättre det än den aircondition-hosta jag fick i Brasilien förra vintern och som inte gav sig föränn jag fick mediciner på recept ett halvår senare.

Nu lyssnar jag på vågorna. Jag hör en vattenscooter, lite bakgrundsmusik och folk som skrattar och pratar. Förutom norrmän och danskar, finns en hel del kineser på hotellet och även en del folk från Gulf-länderna.

Igår promenerade jag runt i George Town. Många cafeer. Väggkonst. De olika klädsstilerna hos kinesisk og malayisk ungdom. De bor ju alla här, men ser rätt så olika ut.

Besök på ett upp ner-museum. Ja ni kan gissa vad som försiggår! Den andra killen på bilden är också reseledare. Han heter Henrik och kommer från Danmark.

Eftermiddagen spenderades på den närliggande stranden. Det började regna. Jag drack en färskpressad morotsjuice. Man måste säga om man inte vill ha extra socker i. Malaysierna gillar socker. Det finns mycket diabetes här.

Nej, det kanske är dags för lite mat.. lunchtid här. Och sen reda upp i mina i-landsproblem.

Kategorier:Blogg/Dagbok, MalaysiaEtiketter:,

4 kommentarer

  1. Är det fortfarande obadbart i havet på Penang? var där typ 2010 och till den stora besvikelsen fick vi hänga i poolen. Tur att vi bodde på hotell med maxad pool.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: