Stadsvandring och nu vila…

Sådär. Nu var det över. Gjort. Slut. Eller ja…, på något sätt kan jag i alla fall andas ut nu när dagens stadsvandring i George Town är över. Jag kan lägga mig på en solstol vid en strand eller vid poolen. Kanske ta en öl. Helt enkelt vila lite. Fast över är det inte. Det är bara känslan.

Vi är alltså färdiga med den obligatoriska rundresedelen. Nu väntar två veckor på strandhotell, med enstaka utflykter, beroende på hur de säljer. Jag ska ha mina mötestider och jag har en egen infotavla i receptionen. Praktiskt!

Idag vandrade vi alltså runt i George Town, huvudstaden på ön Penang. Jag försöker göra vandrigen så praktisk som möjligt, visa saker som busshållplatser och sådant som kan vara nyttigt att veta for mina recenärer. En äldre lokalguide har dock svårt att förstå att en stadsvandring kan vara något annat än en runda till fots där vi tittar på det ena templet efter det andra. Sen har templen förstås praktfulla sniderier och stenskulpturer och det finns små berättelser som man absolut inte vill missa. Det gäller bara att kunna kombinera. Det nya med det gamla.

Sen ska man inte ta på sig för mycket heller. Jag har mitt arbetssätt. Andra har sina. Och visst hittadr vi en kompromiss. Lokalguiden fick visa kanske hälften av sina tempel. Jag inkluderade busshållplatser och shoppingmalls.

Lunchen bestod av stora räkor stekta i en söt söjasås. Varför måste man steka räkor med skalet på, och sen ha på sås? Skalet sitter ju fast då. Vågar inte röra vid varken kamera eller mobil. Det har gått några timmar och jag har tvättat mina händer. Tycker ändå jag luktar räkor.

Det här med kommunikation är så viktigt. När folk börjat äta klart tänker jag att om 10 minuter åker vi. Jag frågar om kaffe, te och efterrätt ingår. Svar nej. Men i det jag informerat hälften av gästerna om när vi åker börjar fruktfaten komma på bordet. Och nej, jag frågade ju inte specifikt om det kom frukt. My bad. Det är mycket sådant här.

Nu ligger jag på sängen i mitt hotellrum. Balkongdörren öppen. Lyssnar på vågorna. Fåglarna. Typ kråkor. Molnigt men inget regn. Klockan är kvart över tre. Min nästa fasta tid är imorgon klockan nio. Då har jag min mötestid i receptionen.

Taggad med: