Nästan en vecka i Malaysia


Måndag 21 januari: Avresa. Jag fixar allt sådant som man måste fixa hemma. Sen bär det iväg till Arlanda. Trött som jag är på Turkish Airlines mat planerar jag att ta med matlåda till flyget. Det blir dock med planerna.

Fikar på flygplatsen. Tekniskt fel. Över två timmar i planet innan vi alla får lämna. Jag inkvarteras på hotell. Det blev ingen avresa helt enkelt. Mer om denna smått struliga dag här. Annars är det ju skönt att veta att det finns tekniska kontroller av flygplan och att fel upptäcks innan man är i luften.

Tisdag 22 januari: Vaknar i hotellsäng på Clarion Arlanda. Jag som nästan borde vara framme i Malaysia vid det här läget. Ännu ingen info från Turkish Airlines. Först när jag går till deras kontor får jag veta vad som händer. Jag ska få åka idag istället. Nu gäller det att kontakta sina samarbetspartners och informera om att man är sen.

Hinner med en del kontorsarbete denna morgon. Lite som en oplanerad workation, för att använda detta modeord. Klockan 17:35 bär det iväg. Istanbul nästa, utan teknikfel den här gången.

Onsdag 23 januari: Utan tvekan årets kortaste dag. Det blir ju så när man flyger österut. Middag mitt i natten. Titta på film. Vila.

Frukost, prata med medpassagerare och sen landa. Klockan är nu fem på eftermiddagen. Jag hämtas upp, tas till mitt hotell, får korta instruktioner gällande morgondagen. Sen i säng!

Torsdag 24 januari: Stadspromenad med lokalguiden Zeb. Han förklarar om islam, hinduism och buddhism. Det hela blir lite oinspirerat och tröttsamt. Om detta och de småkonflikter som kan uppstå mellan reseledare och lokalguider finns att läsa här.

Sen iväg och titta på en fabrik som producerar tenn. Heller inte det det mest spännande jag gjort i mitt liv, och jag funderar på om det här är ett bra ställe att ta en grupp.

Vidare till Cameron Highlands. Jag börjar nu, tillsammans med min chaufför, en intensiv runda där jag kollar in de hotell som vi senare ska bo på. Gruppen jag ska leda kommer om två dagar.

Afternoon tea. Jag äter bananer på kvällen. Lägger mig kl 22 och vaknar vid midnatt. Ligger sen och vrider på mig tills det blir morgon.

Fredag 25 januari: Mycket kort omvisning på te-plantage. Även hit ska jag med gruppen när den väl kommer. Bättre än det jag är van vid från Sri Lanka.

Sen bär det vidare, från höglandet och ner till ön Penang. Penang är stället där jag sen ska stanna nästan två veckor tillsammans med min grupp på denna Långtidssemester i Malaysia som resan heter.

Stadsrunda med lokalguiden Alan. Mycket blir mycket religion och tempel även nu, och även om guiden är mycket rutinerad och oerhört duktig kan jag inte sluta förvånas över hur dåliga många är på att anpassa en guidning till de faktiska behoven. Alltså resenärernas praktiska behov, med shopping, apotek och relevanta busshållplatser. Inte långa utläggningar om hur buddhister ber.

Jag möter den danska reseledaren Henrik som redan är här med en grupp från Danmark. Jag får en omvisning på hotellet. Gillar det jag ser. Utbudet av mat i närområdet är också bättre än jag förväntat mig. Positiva överraskningar helt enkelt!

Lördag 26 februari: Morgonflyg från Penang till Kuala Lumpur. I Malaysia finns ingen flygskam. Här är flyget som bussen, för de som har råd. De börjar bli rätt många nu.

Många timmar på flygplatsen medan jag väntar på gruppen. Jag fikar, läser, försöker hitta ett ställe att ladda min mobil. Inser att jag kunde ha gjort ett rejält misstag. Tur att jag har för vana att dubbelkolla saker. Mer om det här.

Gruppen kommer och allt ser bra ut. Vi åker och äter, sen till hotellet. Checkar in. Nu lite vila. Imorgon börjar de riktiga äventyren.

Söndag 27 februari: Jag möter lokalguiden AJ. Han är inte den samma som jag hade i början av veckan när det bara var jag. Kanske lika bra. Den här är duktigare på tvåvägskommunikation.

Vi kommer överens om hur vi ska lägga upp vår runda i centrala Kuala Lumpur. Det blir en del annorlunda än tidigare i veckan.

Sightseeing, toalettstopp, lunch. Ingen tid för shopping. Sådant kan göras ikväll när vi har ledig tid, eller imorgon när det är ledig dag.

På eftermiddagen möter jag vänner. Jag äter en andra lunch, och sen kollar vi i affärer. Shopping Malls i Kuala Lumpur är något eget!

På kvällen gör jag pappersarbete på mitt rum. Käkar ett bananer. Sen är det läggdags.

Kategorier:Malaysia, SammanfattningarEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Intressant att läsa om dit reseledarliv! Långtidssemester? Lite konstigt namn på resan? Det låter som att ni ska vara iväg ett halvår eller så 😉

    • Hehe, eller hur? I wish. Jag tror namnet har att göra med att det inte är en klassisk rundresa emd aktiviteter varje dag, och samtidigt är det inte riktigt charter heller. Utan typ en mellanting som dessutom varar lite längre än den typiska rund- eller charterresan gör. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: