Det kunde gått riktigt fel


Sådär. Det är 24 timmar jag mötte min nya grupp på Kuala Lumpurs flygplats. Jag började dock bli nervös när plötsligt inte hittade gruppens plan på tavlan i ankomsthallen.

I flera timmar hade jag suttit där. Fikat på olika ställen, laddat mobilen och sen när det börjar bli dag, ja då finns inte planet med! Jag frågar och det visade sig snabbt att jag befinner mig i fel terminal.

Shuttlebuss till andra terminalen och vipps, nu står det Turkish Airlines på tavlan och det är fortfarande en halvtimme till planet skulle landa. Jag andas ut! Lokalguide och buss är snart på väg.

Gruppen kommer. Jag prickar av på min lista. In till stan. Praktisk information. Middag. Sova.

Frukost. Prata med gästerna. Vanligtvis börjar mina utflyktsdagar kl 09:00 eller ännu tidigare. Inte idag dock. För att vara åtminstone lite utvilade får vi sova till 10 idag. Alla kommer i tid. Jag älskar det!

Sen tar vi rundan på stan. Jag pratar i bussen. Lokalguiden pratar på de olika ställen där vi stannar och jag ger sammanfatningar på svenska. I Kuala Lumpur finns både moskeer, kyrkor och tempel. Vi håller oss till moskeerna idag. De andra religionerna blir andra dagar. Ett pedagaiskt sätt att dela upp informationen. Annars flyter det lätt ihop. Inte bra varken för mig eller gästerna.

Efter en fyra timmars stadsvandring med lunch bär det tillbaka till hotellet. Jag har infostund i receptionen. Imorgon har gästerna ledig dag för att själva utforska Kuala Lumpir.

Sen möter jag vänner som jag lärde känna förra året. Vi kollar i stadens största shoppingmall där det verkligen händer saker. Det har dekorerats inför kinesiskt nyår. Bilder kommer sen!

Nu sitter jag på mitt rum. Dricker en ginger ale. Dags att itu med lite pappersarbete. Jag har en deadline på onsdag. Jag har inte börjat än…

Kategorier:Blogg/Dagbok, MalaysiaEtiketter:,

5 kommentarer

 1. Det där med information som flyter lätt ihop på guidade resor känner jag mig igen i. Sommaren 2017 bjöd jag min mamma på en 7 dagars resa med Scandorama och besökte Budapest, Wien, Bratislava och Prag.

  Kan erkänna nu i efterhand att det var lite överoptimistiskt att hinna med 4 storstäder på en vecka – men “man måste ju passa på” och maxa tillvaron. Hade i tillägg bokat full utflyktspaket som resulterade i noll tid för spontantitet. Inte så jättebra för mig som precis varit utbränd…

  Minns tyvärr inte mycket av den resan, då alla intryck, tider som ska passas och information liksom flöt ihop. Har du nåt tips på vad man ska tänka på om man har lust att gå på en guidad resa, men samtidigt vill koppla av? Hur finner man balansen på en “semester” med späckat dagsprogram?

  • Hej Andrea! Bra frågor du ställer. Det ger mig faktiskt idé till ett nytt blogginlägg! Men spontant tänker jag såhär. För att välja rätt för den som vill åka på en guidad tur, men samtidigt kunna koppla av, hitta balans etc, så tror jag följande gäller: Innan du beställer en resa, sätt dig ner och läs noggrant dag till dag-programmet. Ofta kan det t ex stå att någon dag faktiskt är ledig, eller at tilläggsutflykter är möjligt. Då kan du ju välja att låta bli. Ibland kan det stå att man har sightseeing eller at man har en transportsträcka en dag och att man har ledigt senare på dagen. “Senare” kan dock innebära riktigt sent ibland, så det hjälper inte så mycket. En sak att tänka på är halvpension vs helpension. Är det helpension vet du att du kommer ha fullt upp både till lunch och middag, vilket innebär långa dagar. Halvpension innebär mer flexibilitet för dig och gärna lediga eftermiddagar/kvällar (kolla bara så att halvpensionen oftast är frukost och middag, inte frukost och lunch). En sista sak jag tänker just nu: är det byte av hotell varje dag eller stannar ni på samma hotell över flera dagar. Om det är hotellbyte varje dag, så innebär också det mer stress. Hoppas det var ok svar?

 2. Been there, done that. Jag skulle möta upp mina klasskompisar på flygplatsen i KL men när vi alla hade landat så visade det sig att vi befann oss på helt olika terminaler. Jag anlände från Bangkok och de andra från Stockholm och de hade ännu inte fixat med simkort och det var inte lätt då vi knappt kunde kommunicera med varandra om vart vi befann oss. Men det löste sig till slut.

  Hoppas resan går bra och att du hinner ikapp med ditt pappersarbete.

  • Ja nej, det ska inte vara enkelt. Tycker nog att flygplatsen här är lite förvirrande faktiskt. Men men, det gick bra, och jag hade ju bra marginal ändå. Men lite pinsamt kändes det. Nu sitter jag med mina papper. Hade annars gärna varit på nattmarknaden ett par hundra meter längre bort, men jag har faktiskt inte tid med det just nu. Eller vi får se om en halvtimme eller så, hur hungrig jag blir. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: