Det kunde gått riktigt fel

Sådär. Det är 24 timmar jag mötte min nya grupp på Kuala Lumpurs flygplats. Jag började dock bli nervös när plötsligt inte hittade gruppens plan på tavlan i ankomsthallen.

I flera timmar hade jag suttit där. Fikat på olika ställen, laddat mobilen och sen när det börjar bli dag, ja då finns inte planet med! Jag frågar och det visade sig snabbt att jag befinner mig i fel terminal.

Shuttlebuss till andra terminalen och vipps, nu står det Turkish Airlines på tavlan och det är fortfarande en halvtimme till planet skulle landa. Jag andas ut! Lokalguide och buss är snart på väg.

Gruppen kommer. Jag prickar av på min lista. In till stan. Praktisk information. Middag. Sova.

Frukost. Prata med gästerna. Vanligtvis börjar mina utflyktsdagar kl 09:00 eller ännu tidigare. Inte idag dock. För att vara åtminstone lite utvilade får vi sova till 10 idag. Alla kommer i tid. Jag älskar det!

Sen tar vi rundan på stan. Jag pratar i bussen. Lokalguiden pratar på de olika ställen där vi stannar och jag ger sammanfatningar på svenska. I Kuala Lumpur finns både moskeer, kyrkor och tempel. Vi håller oss till moskeerna idag. De andra religionerna blir andra dagar. Ett pedagaiskt sätt att dela upp informationen. Annars flyter det lätt ihop. Inte bra varken för mig eller gästerna.

Efter en fyra timmars stadsvandring med lunch bär det tillbaka till hotellet. Jag har infostund i receptionen. Imorgon har gästerna ledig dag för att själva utforska Kuala Lumpir.

Sen möter jag vänner som jag lärde känna förra året. Vi kollar i stadens största shoppingmall där det verkligen händer saker. Det har dekorerats inför kinesiskt nyår. Bilder kommer sen!

Nu sitter jag på mitt rum. Dricker en ginger ale. Dags att itu med lite pappersarbete. Jag har en deadline på onsdag. Jag har inte börjat än…

Taggad med: