Stockholm – Kuala Lumpur… eller inte


Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, men jag lyckades ankomma Arlanda tre och en halv timme innan planet skulle lyfta. Visst, jag gillar vara ute i god tid. Särskild när jag ska åka långvägs som nu, men tre och en halv timme är ändå lite mycket.

Växla pengar. SEB på Arlanda kunde plötsligt inte ta kort. Fel i systemet men jag fick 170 dollar för de kontanter jag hade. När jag fem minuter senare hos en konkurrerande verksamhet lyckade köpa 300 dollar med mitt kort, insåg jag att det nog bara var SEB som hade problemet och inte hela Arlanda. Det var så det lät först, hos bankdamen. Eller så var det bara jag som tolkade henne så. Därför, två växlingsgebyrer fattigare istället för ett checkar jag in, går genom säkerhetskontrollen som är ovanligt snabb idag.

Lite fika och en alkoholfriöl. För 150kr hade jag hoppats på färskt bröd åtminstone. Eller så var det bara hårt efter att ha stått i kyldisken? Hårt? Gammalt? Eller bara kompakt? Tur att jag har typ öronmärkta matpengar. Jag ska ju trots allt på jobb.

Sitter i planet och skriver. Vi skulle ha lämnat Sverige för en halvtimme sen. Men på grund av tektiskt problem… Technical issues på engelska. Jag gillar ordet issue bättre än problem. Problem är så negativt. Trots att det nog är lite negativt att sitta här. Ljudet. Det låter som ett tandläkarborr. Det där höga ljusa genomträngande konstanta ljudet. Tillsammans med ett grovt pulserande. Det som river bort emalj och tandsubstans. Som vibrerar i huvudet. Vad gör dem? Avisar vingarna? Tystnad. Alla ut ur planet.

Det har gått över två timmar. Ingen mat eller dryck. Trots att det finns lagar på sådant.

Tillbaka i avgångshallen är folk arga. Som om det hjälper. Fast duktiga på krishandtering kan ingen påstå att de är här. Jag frågar efter mat. Får ett intetsägande svar.

Det blir ombokningar. Vi får skriva våra telefonnummer på en lista. Inget kösystem. Starkaste kommer först. De ska kontakta oss när de vet mer.

Jag får gå genom passkontrollen igen. Nu kommer bagaget på ett band. I en kö får vi taxikuponger eller hotell. Heller inte här finns någon förberedelse. Varje fall tar tid att lösa. Och inga matkuponger.

Rum på Clarion. Det är i alla fall bra. Får gå tillbaka för matkupong. De borde ha kommit nu.

Ett skämt. 120 kr! Räcker till en halv huvudrätt. Utan dryck. Jag köper en hel. Och en öl.

Från 12 våningens restaurang på Clarion ser jag ut över Arlanda. Där står mitt flyg, Turkish Airlines. Klockan är nu 10 på kvällen. Vi skulle lyft 17:35.

Det blev Stockholm Kuala Lumpur det. Eller inte. Hoppas det löser sig. Det är morgon nu. De fick mitt nummer. Jag väntar på att någon ska ringa.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , ,

7 kommentarer

  1. Eftersom de har erkänt technical issue så har du väldigt goda chanser att få 600 EUR i ersättning enligt EU 261/2004.
    Här kan du läsa mer: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flight_Compensation_Regulation_261/2004

  2. Osmidig start på resan men hotellrummet var ju fint iaf!

  3. Jag hoppas att du kommer iväg snart! Och att du får bra med kompensation för förseningen.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d