Stockholm – Kuala Lumpur, andra försöket


Turkish Airlines skulle ringa mig. De gjorde aldrig det… Men efter flygplatshotellet Clarions goda frukost gick jag till deras kontor. Jag är ombokat till samma flight, 24 timmar senare.

Vid det här tiden har jag spenderat 20 timmar på Arlanda. Skönt att ha hotellrum ändå, i promnadavstånd. Jag var visst en av få som fick just det. Inser också att jag slapp billigt ifrån det (för den som inte läst förra inlägget på bloggen handlar det alltså om ett inställt plan som gjort att jag blivit lite stuck på Arlanda). Andra resenärer fick vänta betydligt längre än jag på att få mat och hotellrum.

Oavsett, nu ska jag äntligen komma iväg. Jag får samma matkupong som kvällen innan, den här gången räcker 120kr till lunch.

Att fastna på Arlanda är faktiskt inte hela världen. Jag kan åtminstone jobba med det pappersarbete som jag tagit med på resan. Hinner även bli klar med vissa grejer. Inte dåligt.

Incheckning. En timme i kö. Med alla ändrade biljetter får man inte checka in i automat. Och vi är många med ändrade biljetter.

Pratar med ett par som ska till Kapstaden. En man som är kapten, har seglat jorden runt i fyra år och som nu ska till samma ställe som mig fast för att titta på en ny båt. Världen är full av spännande människor. Folk man börjar prata med, just för att man råkat ut för ett inställd plan.

En portion pasta och en film senare. Jag landar i Istanbul. På gammalflygplatsen. Den nya har fortfarande inte öppnat.

En portion kyckling, en film, några försök på att sova, några sidor lästa i olika guideböcker, och jag landar i Kuala Lumpur. Äntligen!

Möts på flygplatsen som avtalat. Till hotellet. Folkliv på gatorna. Musik, fast inte som jag förväntat mig. Rysk och turkisk pop. Bukit Bintang, som gatan jag bor på heter, är turistområde. Indisk och pakistank mat. Vattenpipor och Happy Hour. Körcentrum där jag fixar lokalt simkort och äter den sämre biff teryaki. Kokt nötkött i tärningar med söt tjock soja. Typ.

Lämnar in ett kameraobjektiv till lagning. I Sverige kostar en felundersökning 700kr. I Malaysia 70. Hoppas de hittar felet. Och kan åtgärda det.

Somnar vid 22. Vaknar vid 01 och tror det är morgon. Lyckas somna igen. Frukost.

Nu är det dags att upptäcka stan…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , ,

4 kommentarer

  1. Skönt att höra att du kom iväg till slut! Alla wordpress-bloggar ser plötsligt superkonstiga ut på min dator. Svårt att läsa och ännu svårare att kommentera … suck. Min dator?

  2. Skönt att du kom fram! Saknar Malaysia. Får se om det kanske blir en liten tur dit under nästa asien trip.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d