Höjdpunkter – december 2018


Jag kan inte släppa december. Inte riktigt ännu. Här kommer nämligen höjdpunkterna.

När det gäller resor är höjdpunkterna kanske uppenbara. När det gäller resor spenderade jag månadens första 18 dagar i Pakistan. En höjdpunkt i december, men även en höjdpunkt på året.

img_0846

Inne i en av Multans många helgedomar. Besöket i Multan får bli ett eget inlägg på bloggen under 2019. En stad med atmosfär…

Att besöka helgonstaden Multan över dagen, samt äntligen få åka längs Karakoram Highway, världens högst belägna asfalterade väg som går genom norra Pakistan och helt till Kashgar i Kina. Nu åkte jag inte över gränsen till Kina ska sägas, men ändå. Denna roadtrip blev en riktig höjdare.

Johnny-Friskilä-Pakistan

Längs Karakoram Highway finns många spår efter buddhistiska civilisationer som nu sedan mycket länge inte finns kvar. Spåren finns däremot kvar. Det gäller bara att hitta dem. Det lyckades jag med, på några ställen.

En annan höjdpunkt med vilken som helst Pakistanresa är shoppingen. Nu är inte jag den som köper så mycket grejer när jag är hemma i Sverige. Däremot har jag en tendens att fylla resväskan när jag är ute och far. Ja det beror ju förstås vart jag åker också, men åker jag till Pakistan, ja då kan man slå vad om att resväskan väger 29,6 kilo på hemväg.

Afghan-war-carpet-1086

Till exempel köpte jag denna mattan som nu ligger vackert på mitt sovrumsgolv. Ser du vad mönstret föreställer?

Andra höjdpunkter i december, då? Det var förstås mycket trevligt när ett gäng resebloggare möttes hemma hos mig några dagar innan julen. Det är andra året i rad nu, och om vi även fixar lite julmys 2019, ja då blir det väl nästan en tradition?

Sen är väl julen alltid en höjdare, även om julkänslan inte riktigt kom i år. Kanske för att jag var bortrest nästan hela advent? Eftersom jag inte firade julen hemma hos mig blev det heller ingen julpynt på mig, förutom ett par juldukar.

Slutligen, hur gick det med bloggen i december, och ja, för hela 2018?

Novembers andraplats i antal sidvisningar blev slagen av december när bloggen fick 9262 sidvisningar. Augusti månad behåller däremot förstaplatsen. När det gäller unika besökare å andra sidan gick det bättre. December blev rekordmånad med 4900 besökare på bloggen. Inte dåligt!

När det gäller 2018 jämfört med 2017 kan jag också vara nöjd. Antal både visningar och besökare har ungefär fördubblats på ett år.

Sådär, det var min december? Hur var din? Eller har du redan lagt 2018 bakom dig?

(Illustrationsbilden visar den kinesiska gränsen längs Karakoram Highway som jag besökte i december. -20 grader om inte ännu kallare, inte en människa att se, och dessutom nästan 4700 meter över havet!)

 

Kategorier:Blogg/Dagbok, Uncategorized

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d