Höjdpunkter – november 2018


Två höjdpunkter från november månad är det som skiljer sig ut. Den största av dem var självklart resan till ett land som kan bjuda på en av världens vackraste tågresor, safariupplevelser, palmer och strand. Jag pratar självklart om mina dryga två veckor på Sri Lanka som reseledare.

Den andra höjdpunkten var förstås att komma på framsidan av tidningen Metro. Det är inte varje dag jag hamnar i tidningen direkt, och bra är kanske det. Det är ändå kul när det händer. Och det var dessutom inte bara framsidan. Jag fick även två helsidor där jag ger resetips för den som gärna vill komma billigt undan på resan.

img_0259

Möte med elefanter i Udawalawe nationalpark i Sri Lanka

November månad började dock med jobbmöten. Jag frilansar ju som reseledare för olika reseproducenter. Då behövs det några möten ibland, både för att förbereda sig inför resor som man vet kommer bli av, och för att prata om resor som kanske kommer bli av. Nog om det…

Sri Lanka. Det var två intensiva veckor med två olika grupper. Nya människor att läsa känna, nya lokalguider, men kända orter, även om jag aldrig förut varit i just Udawalawe på elefantsafari eller vandrat uppe vid Horton Plains. Samtidigt är det ju just det som gör reseledarejobbet spännande; att få blanda det man vet från tidigare med det som är nytt.

img_0389

Selfie på Mount Lavinia Hotels privata strand, ungefär 10 kilometer söder om Colombo.

Veckorna på Sri Lanka gick snabbt, och det var medan jag var bortrest att Metro publicerade intervjun med mig. Som tur är har jag vänner som spara ett par tidningar till mig. Det är ju oavsett kul att se, och som sagt, det är inte varje dag jag kommer i tidningen.

Annat som är värt att minnas från november är kanske alla trevliga middagar och möten med vänner. Livet som reseledare kan ju vara lite svårt socialt. Ens jobb är ju att resa. Det blir extra trevligt att umgås när jag då kommer hem.

Som resebloggare kan jag annars nämna att jag tillsammans med ett gäng andra likasinnade blev bjuden på lunch på hotell Diplomat i Stockholm. Det var teknikföretaget som Huawei som stod bakom inbjudan då de ville presentera sin nya telefon Mate20 Pro vars mobilkamera absolut har mer vidvinkel än min nuvarande mobil och dessutom tar bättre makrobilder.

När det gäller själva bloggen, blev november en mycket bra månad. Inget läsarrekord inte, den sattes i augusti med 9993 visningar. November fick dock en hederlig andraplats med sina 8991 visningar, och det är inte fel det heller. Nu har det hunnit bli december, och jag vet redan vad ett av höjdpunkterna kommer bli!

 

 

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

3 kommentarer

  1. Åh så vacker elefantbild! Så fantastiskt att få komma så nära.

  2. Åh så fantastiskt att få komma så nära elefanterna =)

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: