17 000 kronor fattigare


Det är fem dagar sedan jag kom hem från Montenegroresan. Det är också min sista dag hemma. Imorgon bär det iväg till jobb i Sri Lanka. Det kommer bli kul. Sri Lanka bjuder på mycket att se fram emot. Nu ska jag fota elefanter!

Dagarna här hemma har inte varit lugna direkt. Det började mindre bra, något som jag skrev om i inlägget Dagar man borde stannat på jobb. Tur ändå att inte alla dagar är som denna.

Särskild lugna dagar har det dock inte varit. Jag har pappersarbete till upp över öronen. Översättningar och korrekturläsningar ligger i kö. Rapporter från jobbresor jag gjort ska skrivas. Fakturor ska skickas. Resan till Sri Lanka ska förberedas och en privatresa till Pakistan planeras. Det känns som jag alltid ligger efter. För drygt ett år sedan skrev jag en mycket uppskattat krönika om just det. Konstant efterhalkning. Fortfarande känner jag så. Jag halkar efter…

I morse skrev jag äntligen SAS. Bagageservice måste kontaktas senast sju dagar efter att man kommit hem. Nu har det gått fem. Jag hann med andra ord. Inte dåligt, inte! Det kvarstår dock att kontakta försäkringsbolaget. Det gissar jag också behövs. Och eftersom min resväska krossades, och jag imorgon åker iväg igen, fick jag igår gå och köpa ny. Rimowaväskan som varit med mig i sju år byttes ut mot ett brittiskt märke, Antler. Nu, som då, gjorde jag mitt köp hos Paul Loeseroch nej, det här är ingen sponsrad post…

Sen gick jag iväg och gjorde mig fattig hos Scandinavian Photo. Två objektiv rikare, många tusenlappar fattigare. Tur att jag är egenföretagare och åtminstone får tillbaka momsen. Om några dagar ska jag nämligen fota elefanter igen!

Idag är det dock pappersarbete som gäller. Och möten. Och en intervju. Kanske blir jag reseproducent om ett år eller två. Vi får se. Idag ska jag oavsett få prata om resor och ekonomi. Det blir kul. Men först ska jag kontakta försäkringsbolaget!

Kategorier:KrönikorEtiketter:

2 kommentarer

  1. Vad roligt med nya objektiv! Och det låter riktigt härligt med Sri Lanka och att fotografera elefanter. Trevlig resa!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d