Rysk kaviar, Momondo och fest


Måndag 21 maj. Frukost. Jordgubbstårta till lunch. Jag befinner mig i Stenstorp. Hos min mamma och morbror. Tar det lugnt helt enkelt. Det är skönt att vara tillbaka i Sverige. Svänger förbi Rosenlunds Trädgård. Botaniserar bland sommarblommor och inomhusväxter. Änglatrumpet. En passiflora med helt vita blommor – passionsfrukt alltså. Dessa, samt några till får följa med hem. Sen hämtar vi min pojkvän Adsson på tågstationen i Skövde.

Det blir rysk kaviar till förrätt. Och rökt stör, Allt från förra veckans besök i Astrakhan. Lite mousserande till det. Hjortstek till huvudrätt. Sen ännu mer jordgubbstårta. Man kan ha det sämre…

Rökt stör-1091

Varmrökt stör till förrätt en vanlig måndag i maj

Tisdag 22 maj. En liten utflykt till Hjo. Även där kollar jag en blomaffär, en delikatessaffär, men köper inget. Står i kö nere vid hamnen. Glasskö. Mamma bjuder. Deras glass är populär. Solen skiner. Hjo är en riktig semesterort. Nästan lite skärgårdskänsla. Sällan jag ser så många rulatorer på en och samma gång.

På eftermiddagen är vi tillbaka i Stenstorp. Lammgrillspätt med tsatsiki och tomatsallad.

Onsdag 23 maj. Hem till Stockholm med morgontåget. Resväska, alla växter jag köpte i måndags…

På eftermiddagen och kvällen är det event. Momondos Open World Awards för influencers. Jag är nominerad för bästa blogg. Träffar bloggkollegor. Äter god buffé-mat. Det verkar påkostat.

Sen börjar själva galan. Spänningsmomentet försvann dock rätt snabbt när kvällens värd som svar på fråga lyckades säga att vinnarna vet resultatet i förväg. Det var Daniela som vann priset för bästa blogg. Det var hon värt. Själv vann jag inget. Jag tror jag skriver lite väl nischat. Det kommer jag fortsätta med. Min blogg behöver även en total makeover.

img_5908

Även resebloggarkollegan Christian Muda från Matochresebloggen fick ta emot pris

Torsdag 24 maj. Nu gäller det att sätta sig ner. Jag har en fest på lördag att planera. Meny. Inköpslista. Göra i ordning här hemma. Börja städa. Fixa balkongen. Tur att Adsson är här. Han hjälper till. Sen försvann den dagen.

Fredag 25 maj. Jag har ett ärende inne i stan. Det är Finnair som bjuder på presslunch i Röda Rummet på Berns Asiatiska. Fint ska det vara. Fint är det, fast sushiriset gör jag bättre själv.

Jag, några resebloggkollegor och journalister lyssnar på Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair. Svenskarnas resetrender, samt vart Finnair finns i det här. Snabbaste vägen österut, men även både Kuba och Dominikanska Republiken.

Robert Lönnblad Finnair-1103

Robert Lönnblad från Finnair på Röda Rummet, Berns Asiatiska

Sen fortsätter jag mina inköp. Hemma fortsättningar städningen medan jag kokar innanlår av ren och lägger saltad torsk i vatten till nästa morgon. Jag kokar även min mammas lammrullad i tre timmar och låter den stå i press över natten. Klockan 03:00 är den tillräckligt sval för att få komma i kylen.

Lördag 26 maj. Det är två veckor sedan jag fyllde år. Då befann jag mig i Dagestan. Nu är jag däremot hemma och inväntar ett trettiotal vänner som ska komma till mig på kvällen.

Jag går till olika affärer. Det gäller att ha färska grönsaker och färskt bröd. Nu ska allt lagas. Röra med renkött och svamp i krämost, bacalao – en gryta med saltad torsk, potatis, tomat och lök, samt vitlök och lite vitt vin.

Det finns hemmagjord lammrullad, fiskfärsburgare, gravad lax, samt brasiliansk böngryta med korv och bacon. En del smårätter till. Adsson städar och torkar damm.

In i det sista håller vi på. Och jag klarar mig från avkapade fingertoppar, till skillnad från här om året…

Ett trettiotal vänner, vänners vänner och grannar hälsar på. Klockan 02:45 är jag i säng. Det har varit en underbar kväll!

Söndag 27 maj. Jag går inte upp förrän 11:00. Det är skönt att ha den möjligheten. Ingen huvudvärk heller.

Adsson åker. Han måste tillbaka till Brasilien.

Jag öppnar presenter. En ryggsäck för dagsturer, blommor, vin, lakrits, lite annat smått och gott. Igår hann jag inte…

Jag börjar diska. Får undan det viktigaste. Dock inte allt. Det finns ju även en måndag imorgon. Då har jag förresten ett möte med en ny researrangör.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: