Planera sommaren och hösten


Nu när jag är hemma i Sverige har jag tagit ett par dagar timeout. Eller nja, det är skönt att få mammas och morbrors mat serverad utan att egentligen behöva lyfta ett finger. Grillad lammkött på grekiskt vis, rådjursstek, räkor med couscous och den kaviar som jag själv hade med från fiskmarknaden i Astrakhan. Nej inte kan man klaga inte.

Det jag istället använder min energi på just nu är att planera sommaren och hösten. En sak är att planera resor. En annan att även planera icke-resor. Tid att bara vara hemma eller som igår, kunna åka en sväng till Hjo, trästaden vid Vättern, och äta glass, utan att känna att jag behöver skriva om det eller ta en enda bild.

Icke-resor. Jag har faktiskt inga planer för juni månad. Det känns rätt skönt. Hoppas jag lyckas göra något vettigt på den tiden.

Sen kommer juli. Mellan 10 och 20 juli är jag färdledare på Albatros norska resa, Sommer i Kirgisistan. Jag hade samma resa förra året. Det var en av de bättre resor jag haft. Ett lugnt tempo, en natur som imponerar, kalla drycker vid insjön Issyk Kuls stränder. Jag hoppas det blir lika bra i år.

Sommer i Kirgisistan Albatros-19

Från förra årets Albatrosresa till Kirgizistan där vi besökte Son Kul-sjön på 3000 meters höjd

Därefter ska jag försöka åka till norra Norge. Det är det som jag planerar. Hälsa på släkten. Det är dags att kolla biljetter!

I augusti har jag heller inga större planer. Ville inte ha några större planer. Tar det lite som det kommer. I september däremot ska jag ännu en gång köra Tjetjenien, Dagestan och Södra Ryssland för Untamed Borders. Därefter en vecka hemma innan Albatros Silkeveiens Usbekistan. Den resan har ändrat sig lite sen jag gjorde den förra året. Då åkte vi buss, tåg och inrikesflyg. Nu blir resan nästan uteslutande med tåg. Är det en trend vi ser?

Uzbekistan_Bukhara_10

Den blå timmen i Bukhara, Uzbekistan.

Oktober står än så länge öppet. Jag har tackat nej till några erbjudanden. Kanske får jag göra en resa som färdledare som jag tycker verkar spännande. Kanske jag gör jag en privatresa. Funderingarna finns. Nästa vecka ska jag i möte med företag som jag inte jobbat för förut. Det gäller några resor i november. Jag återkommer till det. December står öppet.

Ikväll är det Momondo Open World Awards. Min blogg är nominerad som bästa reseblogg. Vi får se hur det går. Jag är väl en influencer. Men lite för nischad för att nå den bredaste publiken. Tur att det inte är mitt mål.

Nu ska jag leta biljetter till norra Norge…

Kategorier:Blogg/Dagbok, UncategorizedEtiketter:, , ,

5 kommentarer

  1. Vad smart att göra icke-planer! Övar också på det men inte alltid så lätt 🙂

  2. Låter som det blir fullt upp! Säkert bra att planera lite tid att varva ner också! 😀

  3. Tänk att det kan vara så skönt med icke-planer! Hjo och glass låter fint… vilka kontraster från de andra resorna du skriver om. Vi ses ikväll!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: