ARN, fruktvin och tåg till Skövde


Måndag: Ny dag, ny vecka. Jag är hemma hela dagen. Skriver mail till Etihad som jag vann över hos Allmänna Reklamationsnämnden. Fast vann och vann. De har ännu inte betalat mig några pengar.

Skrev även ett par andra mail i några ärenden där jag som resenär inte blivit riktigt nöjd.

Annars försvinner liksom dagen. Gör en hummus. En guacamole. Sen är det kväll.

Tisdag: Går upp tidigt. Dricker kaffe och skriver julkort.

Ett hemmagjort fruktvin har fått jäsa någon månad i mitt badrum. 20 liter aronia. Men nu är det dags. Jag filtrerar bort allt fruktkött, tillsätter jäststopp, klarningsmedel och diverse. Nu ska vinet så kyligt tills jag kommer hem efter julfirandet. Då ska det tappas upp på flaskor. I 10 års tid har jag gjort egna fruktviner. En rätt så kul hobby faktiskt.

Lämnar några prylar hos Stadsmissionen. Hämtar ett paket på posten. Skickar julkorten. Sju kronor inom Sverige. 21 kronor till Norge!

Onsdag: Alarmet klockan 07:00. Det är sällan jag vaknar till klockan, men det gör jag nu. Stockholm – Skövde på två timmar. Det gäller att inte vara sen. Landskap genom tågfönstret. Pratar med en äldre dansk kvinna. Läser om tågtidningen och om Brasilien. Blir hämtat av mamma och morbror. Bil till Stenstorp.

Pynta julgran.

Pinnekött till middag. Lugn kväll. Lägger mig tidigt.

Torsdag: Årets första julfrukost. Skinka med senap. Lammrullad. Rökt öring och inlagd sill. Inte ska jag behöva vara hungrig i julen inte.

In till Skövde med bilen. Lite shopping. Båda andra och första hand. Jag gillar second hand-affärerna här. Köper en karaff. Lagom till en av mina likörer eller någon spritsort där flaskan är för ful för att stå framme. Köper julblommor. Hela affären doftar hyacint. Själv köper jag amaryllis.

Rakfisk till middag. En norsk variant av surströmming. Det vill säga, fisken är sur men den är inte strömming. Öring är det som används i Norge. Serveras med gräddfil, rödlök, mandelpotatis och norskt flatbröd. Typ torrt tunnbröd. Se bilden längst upp.

Fredag: Årets andra julfrukost.

En gång för alla måste jag gå igenom mitt bildbibliotek. 144.000 foton i oordning. Det är min lilla mardröm, ett av mina dåliga samveten som bara ligger där och växer för varje dag som går, varje bild jag tar. Jag har skrivit om det förut. Inser att jag måste göra en ny struktur från grunden av. Och sen bara nollställa det bildbehandlingsprogram jag använder – Lightroom. Det blir kanske det enklaste trots allt.

Packa in julklappar. Dricka kaffe. Läsa på om Brasilien. Om en vecka landar jag i Rio.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: