Glad Påsk från Johnnybajdzjan!


Det var för två år sedan att påskkycklingarna låg staplade på hög. Gula, med fötterna i vädret. Väntande på att nästa kund skulle fråga om pris. Kanske förhandla lite. Välja ut den snyggaste från detta buskage som växte i några svarta plastbackar på trottoaren. Staden var Tbilisi.

Central Market Tbilisi-1

Även påskäggen fanns där. På centralmarknaden nära tågstationen. Till salu från små hål i väggen eller stånd på gatan. Eller ja, inte ens stånd, för det räcker när någon ställer sig upp och säljer något. Eller går runt och ropar ut sina erbjudanden. Med affären på ryggen eller på magen. Oavsett om det är påskägg, påskkakor, eller något helt annat som inte har med påsk att göra.

Central Market Tbilisi-3

Det här var alltså för två år sedan. I år får jag måla mina egna påskägg. Om jag orkar. Gå ut och fixa ris. Om jag känner för det. Fjädrar har jag hittat. Inuti ett gammalt påskägg hade jag sparat dem. Någon fler som har en påskpyntslåda i förrådet?

Från den har jag även lagt gula dukar på några av borden. Ställt fram ett par kycklingar, fast inte sådana som i Tbilisi. Gula påsktulpaner står på balkongen.

Mitt godis, som inte var så mycket, har jag redan ätit upp. En vakuumförpackad lammstek ligger i kylen. Den ska eventuellt bli till grillspätt på påskdagen, men vi får väl se. Om vädret tillåter ska det grillas. Annars ska jag skriva. Försöka få ordning i mina bilder. Det kommer inte funka, men jag kan ju försöka ändå.

Oavsett vad det kommer bli. Från Johnnybajdzjan. Till alla mina läsare. En riktig Glad Påsk!

Kategorier:Blogg/Dagbok

4 kommentarer

  1. Hm ja lätt att bli lite låg när man tänker tillbaka på allt roligt man gjort världen över under tidigare påskar.
    Fast själva ska vi faktiskt åka jorden runt idag. Inlägg kommer på bloggen. 🙂

  2. Kul bild på kycklingarna! Ja, det är ett konstigt år i år … Önskar i alla fall en fin påsk!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: