Pakistan inställd


Nu är det alltså svart på vitt. Den av mina jobbresor som jag kanske sett fram emot mer än alla andra. Därför att jag själv varit med att skapa den från scratch. Den är alltså inställd. Sveriges och kanske Nordens första gruppresa till Pakistan. Som var slutsåld både en, två och tre gånger. Den blir inte av.

Det är kanske ingen nyhet direkt. Utan en logisk slutsats. Jag har i ett par veckor tänkt att det kanske finns en risk. Försökt slå tanken ifrån mig med ena handen, fast med andra handen ta den tillbaka. Vänja sig. I torsdags fick jag mail om att resan inte har ställts in. Men att situationen bevakas. Bevaka gör även jag. Från timme till timme nästan. Det är så svårt att låta bli.

Sen kom UD med sin rekommendation. Eller avrådan. Från alla icke-nödvändiga resor till utlandet. Då har resebolagen bara en sak att göra. Ställa in. Det visste jag. Och igår fick jag mailet. När aprikosträden blommar i Pakistan blir inte av.

Jag är hemma i Stockholm, och i likhet med så många andra nu, så kommer det förbli ett tag framöver. Frågan är bara hur länge. Och hur mycket som kommer hända tills dess. Ovissheten. Ekonomin. Att vara egenföretagare inom resebranschen. Reseledare. När det plötsligt inte finns några resor. Ja ja, det ska nog gå bra. Det måste gå bra.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

3 kommentarer

  1. Allting är så konstigt nu. Och tufft för många. Tråkigt med resan som du sett fram emot, men förhoppningsvis kan det bli av vid senare tillfälle. Förstår att det inte är lätt att vara reseledare just nu. Vi hoppas att detta inte drar ut alldeles för långt på tiden!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: